Σεβίλλη – Χετάφε 1-1

Η Σεβίλλη προηγήθηκε, η Χετάφε όμως ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με λανθασμένα κατακυρωμένο γκολ και έφυγε με βαθμό από το Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν.

Την είχε κλείσει στα καρέ της. Στο πρώτο ημίχρονο, η κατοχή ήταν 70-30% υπέρ της, είχε επτά τελικές, ήταν όμως όλες άστοχες. Στο δεύτερο 45λεπτο συνέχισε στο ίδιο τέμπο, διατήρησε υψηλά ποσοστά σε κατοχή και παραγωγή φάσεων, φθάνοντας στο γκολ με την πρώτη της τελική στην εστία. Στο 72ο λεπτό, ο Σαράμπια έκανε το γύρισμα από τα δεξιά με τον επερχόμενο Μουριέλ (έφθασε τα πέντε γκολ, όσα έχει και ο Μπεν Γεντέρ) να νικά τον Γκουάιτα και να λύνει το γόρδιο δεσμό. Τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν ότι η Σεβίλλη θα έφθανε στη νίκη.

Ένα διαιτητικό λάθος όμως, ήρθε να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα. Στο τρίτο από τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων ο Πατσέκο Αντούνιες έκανε το γέμισμα, ο Κάλα (τη σεζόν 2011/12 πέρασε από την ΑΕΚ) έπεσε πάνω στον Σέρχιο Ρίκο, με τον τερματοφύλακα της Σεβίλλης να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή να στρώνεται στον Άνχελ Ροντρίγκες, στο ύψος του πέναλτι. Προ ανυπεράσπιστης εστίας, ο 30χρονος επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα και με το όγδοο φετινό του γκολ χάρισε στη Χετάφε το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Χαβιέρ Αλμπερόλα Ρόχας, αυτός όμως δεν έδειξε να συγκινείται, «κιτρίνισε» τους Ρίκο – Νολίτο και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Η Σεβίλλη έχασε έτσι την ευκαιρία να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της και εκτός (είχε νικήσει 0-1 στον πρώτο γύρο) και εντός την Χετάφε στο ισπανικό πρωτάθλημα και παράλληλα την ευκαιρία να μειώσει στο -2 από την 5η Βιγιαρεάλ, μένοντας στην έκτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από