Μπαρτσελόνα : O Φοντ θέλει τον Τσάβι αν εκλεγεί πρόεδρος

Ο υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές της Μπαρτσελόνα, Βίκτορ Φοντ, ονειρεύεται τον Τσάβι σε κάποιο επιτελικό πόστο μέσα στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια.

Τα πάντα στην Μπαρτσελόνα κινούνται σε ρυθμούς εκλογών και ο υποψήφιος για την προεδρία του συλλόγου, Βίκτορ Φοντ, πιστεύει ότι η επιστροφή του Τσάβι θα πυροδοτήσει ακόμη μια «χρυσή» εποχή για τους Καταλανούς.

Ο θρυλικός μέσος των «μπλαουγκράνα» κι ένας από τους… αρχιτέκτονες της μεγάλης ομάδας της «Μπάρτσα», είναι αυτή τη στιγμή ο προπονητής της Αλ Σαντ στο Κατάρ, αλλά συμφώνησε να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο με την Μπαρτσελόνα, αν ο Φοντ επικρατήσει στις εκλογές του συλλόγου στις 24 Ιανουαρίου.

Ενώ ο Φοντ αναμένει να δει τον 40χρονο Τσάβι να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ομάδα, είναι εξίσου ενθουσιώδης για τον μακροπρόθεσμο ρόλο που μπορεί να παίξει. «Αποφασίσαμε πριν από μερικά χρόνια ότι το καλύτερο άτομο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να χτίσουμε την ομάδα μας είναι ο Τσάβι» δήλωσε ο Φοντ.

«Στην ιδανική περίπτωση μπορούμε να έχουμε τον Τσάβι ως γενικό διευθυντή για πολλά χρόνια, όπως ο Άλεξ Φέργκιουσον ήταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά αν χρειαστεί να παίξει διαφορετικό ρόλο, μπορεί αυτός να είναι ευέλικτος. Λίγοι άνθρωποι έχουν τις δικές του ηγετικές ικανότητες».

Ο Φέργκιουσον είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στο βρετανικό ποδόσφαιρο, έχοντας κατακτήσει 49 τρόπαια κατά τη διάρκεια της 39χρονης προπονητικής καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων 38 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Φοντ είναι επίσης αποφασισμένος να κρατήσει τον Τσάβι στην Μπαρτσελόνα για πολλά χρόνια και δεν θα εξάγει… την εμπειρία του σε αντίπαλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. «Είπα στον Τσάβι ότι δεν μπορούμε να έχουμε άλλη υπόθεση παρόμοια με του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Πεπ εργάστηκε ως προπονητής στην πρώτη ομάδα πολύ επιτυχημένα για λίγα χρόνια και μετά αποχώρησε και πήγε στην ανταγωνίστρια Μπάγερν Μονάχου και στη συνέχεια στη Μάντσεστερ Σίτι. Πρέπει να έχουμε τον Τσάβι στο σύλλογο για τα επόμενα 10 χρόνια» υπογράμμισε.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι τα σχέδιά του να επιβλέπει την πρόοδο του συλλόγου δεν σημαίνει ότι η άφιξή του θα αποτελέσει επικείμενη απειλή για τον νυν προπονητή, Ρόναλντ Κούμαν. «Αυτή είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι αθλητικοί διευθυντές, αλλά είμαστε ευγνώμονες στον Ρόναλντ που ανέλαβε αυτήν την πρόκληση σε μια δύσκολη στιγμή. Είμαστε χαρούμενοι που τον βλέπουμε να παίρνει τολμηρές αποφάσεις και να ενθαρρύνει τους νέους παίκτες που έχουν δυνατότητες» είπε.

Ο Τσάβι αναδείχθηκε ως ποδοσφαιριστής από τις ακαδημίες του συλλόγου, τη γνωστή «Μασία», και πραγματοποίησε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα 767 συμμετοχές (αριθμός ρεκόρ) μεταξύ των ετών 1998 και 2015. Τα χρόνια αυτά κατέκτησε με την ομάδα οκτώ πρωταθλήματα Ισπανίας και τρία κύπελλα, τέσσερα τρόπαια του Champions League και δύο του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από