Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 2-3 : Ο Μέσι έστησε… πάρτι στο Σαν Μαμές

Με τον Λιονέλ Μέσι να έχει κέφια και να σημειώνει δύο γκολ, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν άλωσε το Σαν Μαμές, επικρατώντας με 3-2 της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα οι Καταλανοί.

Επρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να φύγει από το Σαν Μαμές με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της η Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί αγχώθηκαν στο τέλος, αλλά έκαναν το καθήκον τους. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν επικράτησε (2-3) της Αθλέτικ Μπιλμπάο και… ανασαίνει ξανά. Βεβαίως, μεγάλο ρόλο στην επιτυχία των Μπλαουγκράνα έπαιξε ο Λιονέλ Μέσι, που είχε μεγάλα κέφια.

Με το διπλό στο Σαν Μαμές, η Μπαρτσελόνα σκαρφάλωσε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 πόντους και βρίσκεται στο -7 από την κορυφή και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ωστόσο, οι Καταλανοί έχουν και δύο ματς περισσότερα από την ομαδα του Τσόλο Σιμεόνε. Όσον αφορά τους γηπεδούχους, παρέμειναν στην 9η θέση με 21 βαθμούς.

Οι Βάσκοι μπήκαν δυνατά στο ματς, ανοίγοντας το σκορ. Ο Ουίλιαμς έφυγε πίσω από το κέντρο, έκανε την κούρσα, απέφυγε και τον Λενγκλέ και με σουτ από το πέναλτι έγραψε το 1-0.

Στο 13΄, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα, με τον Πέδρι να ισοφαρίζει με ωραία κεφαλιά. Στη συνέχεια, πήρε το… όπλο του ο Λιονέλ Μέσι.

Στο 37’ η Μπάρτσα έφτασε στην ανατροπή, όταν ο Πέδρι πάτησε με υπέροχο τακουνάκι στον Μέσι που με όμορφο σουτ έκανε το 1-2. Στο 62ο λεπτό ο Γκριεζμάν σέντραρε από αριστερά και ο Αργεντινός σούπερ σταρ πλάσαρε πανέμορφα στην κίνηση για το 1-3.

Το μόνο που κατάφερε η Μπιλμπάο, ήταν να μειώσει στο σκορ στο 90΄ με τον Μουνιαΐν.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Ντε Μάρκος (64’ Ντάνι Γκαρσία), Γιούρι, Μαρτίνεθ, Κάπα, Ουνάι Νούνιεθ, Ραούλ Γκαρσία (80’ Mορσίγιο), Βέσγα (64’ Μπερενγκέρ), Βενσεδόρ, Μουνιαΐν, Ουίλιαμς

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Λενγκλέ, Άλμπα, Ντεστ (75’ Μινγκέθα), Μπούσκετς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Μέσι, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (78’ Μπρέθγουεϊτ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από