Ρεάλ Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 3-5

Με δύο γκολ του Ασένσιο, κι ένα από τους Ράμος, Ρονάλντο, Μπενζεμά η Ρεάλ Μαδρίτης παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-1 στο ημίχρονο, επικράτησε 5-3 εκτός έδρας της μαχητικότατης Μπέτις κι έμεινε έτσι αήττητη για 5ο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Παιχνιδάρα στο Βιγιαμαρίν, με την Μπέτις να προηγείται 2-1 στο ημίχρονο. Την Ρεάλ να ισοφαρίζει αρχικώς (2-2), να προσπερνά δευτερευόντως (4-2). Τους Σεβιγιάνους να μειώνουν στο 85′ (4-3) και τον Καρίμ Μπενζεμά να διαμορφώνει το τελικό 5-3 υπέρ της φιλοξενούμενης Βασίλισσας.

Μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κριστιάνο Ρονάλντο σούταρε από μέση απόσταση και έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο κίπερ της Μπέτις Αντόνιο Αντάν του είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ. Στην ίδια φάση όμως δεν κατάφερε να σταματήσει και τον Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος σηκώθηκε ψηλότερα από όλους πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τη βασίλισσα.

Λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού (26′) ο Χοακίν ανάγκασε τον Νάβας σε μια δύσκολη απόκρουση, αλλά στο 33′ ο Άϊσα Μαντί με καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Τρία λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο σκόραρε, μα το γκολ του ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ και σαν να μην έφτανε αυτό στο 37′ ο Φίρπο Τζούνιορ σουτάρει, ο Νάβας αποκρούει σε πρώτη φάση μα νικάται από τον… Νάτσο που πληγώνει την ομάδα του και βάζει σε θέση οδηγού την Μπέτις (2-1).

Στην επανάληψη, παρά την ψυχρολουσία, η πρωταθλήτρια Ευρώπης δείχνει παλμό και αρχηγού… θέλοντος φτάνει στην ισοφάριση στο 50′. Μια ωραία εκτέλεση κόρνερ από τον Λούκας Βάσκεθ ήταν… βούτυρο στο ψωμί του Σέρχιο Ράμος που «έγραψε» το 2-2.

Στο 55′ ο Γκάρεθ Μπέιλ έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή αλλά το τετ-α-τετ με τον Αντάν βρήκε νικητή τον κίπερ των γηπεδούχων. Στο 59′ όμως ο Ασένσιο εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Καρβαχάλ και σκόραρε για το 3-2 των Μαδριλένων το τέρμα υπ’αριθμόν 6.000 της Βασίλισσας που έγινε η πρώτη ομάδα στην Ιστορία της La Liga που σκοράρει τόσα στη διοργάνωση.

 

Στο 65ο λεπτό μάλιστα βρήκε δίχτυα και ο αναγεννημένος Κριστιάνο Ρονάλντο και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-2 υπέρ των φιλοξενούμενων με πολύ ωραίο σουτ εντός περιοχής, φτάνοντας τα οκτώ τέρματα από την «αυγή» του νέου έτους! Στο 85ο λεπτό ο Σέρχιο Λεόν μείωσε σε 3-4 για τους γηπεδούχους που έκαναν την βασίλισσα να καρδιοχτυπήσει, όμως ο Καρίμ Μπενζεμά είχε τον τελευταίο λόγο σκοράροντας λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, διαμορφώνοντας το τελικό 5-3!

Έτσι η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν παρέμεινε αήττητη για πέμπτο σερί παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις και παρά την κατώτερη των προσδοκιών εκκίνηση τη φετινή σεζόν δείχνει ότι είναι μια real Βασίλισσα!

  • Μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Μαρσέλο στο 30′ και ο κίνδυνος ότι δεν θα προλάβει τη ρεβάνς στο Παρίσι (06/03).

https://www.youtube.com/watch?v=G-ghxQ-09lA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από