Μπαρτσελόνα – Τα τρία «θέλω» του Τσάβι (pics, vids)

Ο Τσάβι παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από τον Ζουάν Λαπόρτα στο «Καμπ Νόου» και υποσχέθηκε ένα καλύτερο μέλλον, έχοντας ωστόσο την επιθυμία να περνάνε τα πάντα από τα χέρια του.

Αφού ανακοινώθηκε πριν από δύο ημέρες, ο Τσάβι παρουσιάστηκε και επίσημα από τον Ζουάν Λαπόρτα στο «Καμπ Νόου», όπου έδωσαν το «παρών» 25.000 φίλαθλοι της ομάδας. Μία ημέρα που περίμενε τόσο ο ίδιος ο 41χρονος, όσο και οι φίλαθλοι του συλλόγου.

Ο Τσάβι πηγαίνει στη Βαρκελώνη για να βγάλει την Μπαρτσελόνα από τη μιζέρια που την πολιορκεί τα τελευταία χρόνια. Επιστρέφει σπίτι του για να ανεβάσει και πάλι την αγαπημένη του ομάδα στην κορυφή της Ισπανίας και ολόκληρου του πλανήτη.

Σίγουρα θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να καταφέρει να βάλει την ομάδα και πάλι στον σωστό δρόμο. Ο ίδιος ωστόσο ανέβασε τον πήχη από νωρίς, καθώς δήλωσε πως η Μπαρτσελόνα όχι απλώς δεν επιτρέπεται να χάνει, αλλά δεν επιτρέπεται ούτε καν να φέρνει ισοπαλία.

Ο 41χρονος ανέφερε επίσης πως το επίπεδο των προπονήσεων θα αλλάξει ολοκληρωτικά και η ένταση θα ανέβει κατακόρυφα. Δεν είναι μυστικό, πως οι προπονήσεις των «μπλαουγκράνα» δεν είχαν ένταση με τον Ρόναλντ Κούμαν, κάτι που αποκάλυψε πρόσφατα και ο Κόντραντ Ντε Λα Φουέντε που αποχώρησε από τους Καταλανούς το καλοκαίρι.

Ένα ακόμα πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Τσάβι, ο οποίος ήδη έχει κάνει γνωστά στη διοίκηση και πιο συγκεκριμένα στον Λαπόρτα τα τρία μεγάλα «θέλω» του. Αυτά που πιστεύει πως χρειάζεται η ομάδα για να ανέβει και πάλι επίπεδο και να κοντράρει όλες τις ομάδες. Κάτι που τις τελευταίες δύο σεζόν δεν το κάνει…

Ζητήματα που έχουν να κάνουν και άμεσα και έμμεσα με τον αγωνιστικό τομέα. Καθώς εκτός από μεταγραφές, ο Ισπανός θέλει να ενισχύσει την ομάδα και σε άλλα επίπεδα. Πρώτο και βασικό, το τεχνικό επιτελείο.

Το τιμ που θα έχει μαζί του, ο Τσάβι θέλει να απαρτίζεται με «δικά» του άτομα. Δεν θέλει κανέναν που να «ξέμεινε» από τους προηγούμενους προπονητές και φέρεται να έχει λάβει και το «οκ» από τον Λαπόρτα.

Μία ακόμη σημαντική προσθήκη που θέλει, είναι αυτή του Ρικάρντ Προύνα. Ποιος είναι ο Προύνα; Ο πρώην γιατρός της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ήταν «παρών» στις ένδοξες ημέρες του συλλόγου. Ο Ισπανός αναμένεται να επιστρέψει στον σύλλογο και να βοηθήσει και πάλι, καθώς οι «μπλαουγκράνα» έχουν πολλά προβλήματα στον συγκεκριμένο τομέα, με τους συνεχόμενους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών της να το αποδεικνύουν.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει και ένα «θέλω» που έχει να κάνει άμεσα με τον αγωνιστικό τομέα. Ο Τσάβι έχει επικοινωνήσει με τον Λαπόρτα και φέρεται να του έχει ζητήσει την απόκτηση ενός καθαρού εξτρέμ που έχει τη δυνατότητα να «μπουκάρει» από το πλάι και να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, με το όνομα του Κίνγκλεϊ Κομάν της Μπάγερν να έχει ακουστεί έντονα τις τελευταίες ημέρες…

Ο «θρύλος» του συλλόγου θέλει να αλλάξει τα πάντα στον σύλλογο. Από τις μικρές λεπτομέρειες, μέχρι και τα ζητήματα που κάνουν «μπαμ». Και έτσι θέλει να κάνει την Μπαρτσελόνα και πάλι ένα από τα μεγαλύτερα φόβητρα του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από