To «buzzer beater» πέναλτι του Μπερενγκέρ χάρισε το «θρίλερ» στην Αθλέτικ (4-3)

Ένα πραγματικό «θρίλερ« εκτυλίχθηκε στο «Σαν Μαμές» ανάμεσα σε Αθλέτικ Μπιλμπάο και Θέλτα, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με πέναλτι του Μπερενγκέρ στο φινάλε του παιχνιδιού με 4-3.

Ο Άλεξ Μπερενγκέρ έβαλε «φαρδιά πλατιά την υπογραφή του» στο «θρίλερ» του Σαν Μαμές, όπου η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε τεράστια νίκη με 4-3 επί της Θέλτα, η οποία στο 3-3 έχασε πέναλτι με τον αρχηγό της, Ιάγκο Άσπας (72΄) και στο φινάλε το… πλήρωσε γνωρίζοντας την 8η εφετινή της ήττα σε 13 ματς!

Σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της La Liga, όπως είναι το «Σαν Μαμές», η Θέλτα τα έπαιξε όλα για όλα, μιας και ήθελε το πρώτο της «τρίποντο» μετά από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Από που πάνε για το Conference League; Ποιες αντιπάλους θα είχε σήμερα η Big 4 αν…

Προηγήθηκε δύο φορές με 1-0 και 2-1 (Άσπας και Μπαμπά), η Αθλέτικ κατάφερε να «απαντήσει» ισάριθμες φορές με τους Σανσέτ και Γκουρουθέτα και το ημίχρονο να κλείσει με το σκορ ισόπαλο στο 2-2. Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 52΄ ο Γκουρουθέτα έδωσε προβάδισμα στους Βάσκους, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν στο 63΄ με τον Λάρσεν.

Ο Άσπας στο 72΄ είχε την «χρυσή» ευκαιρία να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του Μπενίτεθ, αλλά ο Ουνάι Σιμόν απέκρουσε το πέναλτι του πολύπειρου επιθετικού. Στο 80΄ ο Βαλβέρδε έβαλε στο παιχνίδι τον 28χρονο Ισπανό επιθετικό, Άλεξ Μπερενγκέρ, και δικαιώθηκε απόλυτα καθώς με το πέναλτι που εκτέλεσε ο τελευταίος χάρισε την Αθλέτικ τη μεγάλη νίκη, που ήταν η 4η σε επτά ματς που έχει δώσει έως τώρα στην έδρα της (έχει μία ήττα από την Ρεάλ στην πρεμιέρα της σεζόν).

Η Αθλέτικ με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην 5η θέση με 24 βαθμούς, ενώ η Θέλτα παρέμεινε στην 18η θέση, με μόλις 7 βαθμούς σε 13 παιχνίδια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από