Ράμος ο… βάρβαρος

Ο Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία της La Liga που φτάνει τις 20 κόκκινες κάρτες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχτηκε την Ζιρόνα η οποία την σόκαρε… αλώνοντας το Μπερναμπέου με 2-1, σε ένα ματς στο οποίο ο αρχηγός των Μερένχες, Σέρχιο Ράμος, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90’. Αυτό συνέβη όταν ευρισκόμενος στην επίθεση και πιέζοντας για να μπει το γκολ της ισοφάρισης, απερίσκεπτα προσπάθησε να κάνει «ψαλιδάκι» και βρήκε με το πόδι του στο κεφάλι έναν από τους αμυνόμενους της φιλοξενούμενης ομάδας.

Αυτή η κόκκινη κάρτα ήταν η υπ’ αριθμόν 20 για τον Σεβιγιάνο κεντρικό αμυντικό ο οποίος έχει πλέον κατακτήσει δικαιωματικά τη φήμη ως έναν από τους πιο σκληρούς παίκτες της La Liga. Δεν είναι επικίνδυνος παίκτης τύπου Πέπε, αλλά έχει εξελιχθεί σε έναν «επιστήμονα» του σκληρού – στα όρια του αντιαθλητικού – παιχνιδιού, ενώ παράλληλα έχει… εξελίξει το trash talking του όσο και τις διαμαρτυρίες στους διαιτητές.

Ο Ράμος όσο έφεση έχει στα γκολ (61 στο ισπανικό πρωτάθλημα), άλλη τόση φαίνεται να έχει και αποβολές. Σε σύνολο 453 αναμετρήσεων στη La Liga με τις φανέλες της Σεβίλλης και της Ρεάλ, μετράει 20 συνολικά αποβολές, εκ των οποίων οι 14 είναι με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άλλες 6 είναι με απευθείας κόκκινη.

Ο διεθνής με την Ισπανία κεντρικός αμυντικός μάλιστα, στα 32 του, έχει καταφέρει κάτι το τρομακτικό. Είναι ο παίκτης με τις πιο πολλές κάρτες στη La Liga, στο Champions League, στην Εθνική Ισπανίας αλλά και στην Ιστορία του Clasico σε μια καριέρα στην οποία στο σύνολό της έχει παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα 232 φορές!!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από