Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που πρόκειται να πλήξουν την περιοχή της Μασσαλίας, οδήγησαν στην αναβολή του μεγάλου γαλλικού ντέρμπι Μαρσέιγ - Παρί Σεν Ζερμέν από τη Ligue 1.
Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για απόψε (21/9, 21:45) ντέρμπι του γαλλικού ποδοσφαίρου ανάμεσα στη Μαρσέιγ και την Παρί Σεν Ζερμέν -στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής- ωστόσο λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που προβλέπεται να επικρατήσουν στη Μασσαλία η Ligue 1 αποφάσισε να μην διεξαχθεί.
Διαβάστε επίσης: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το αποψινό ντέρμπι στη Λεωφόρο
«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Meteo-France ολόκληρος ο νομός θα πληγεί αργά σήμερα το απόγευμα από σημαντικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Οι συνολικές βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να φτάσουν τα 70 έως 90 mm κατά τόπους και τοπικά τα 120 mm σε λίγες ώρες. Για λόγους ασφάλειας για όλους, η αρμόδια επιτροπή έλαβε την απόφαση να ακυρώσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Μαρσέιγ και της Παρί Σεν Ζερμέν απόψε, ο οποίος επρόκειτο να συγκέντρωνε σχεδόν 70.000 οπαδούς στο Stade-Velodrome», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.
Βάσει κανονισμών της Ligue 1 (όπως ισχύει σε αρκετά άλλα πρωταθλήματα συμπεριλαμβανομένης και της Super League), ένας αγώνας που αναβάλλεται πρέπει να διεξαχθεί την επομένη (στην προκειμένου περίπτωση τη Δευτέρα 22/09 και ώρα 21:00) και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.
Le match entre l’Olympique de Marseille et le Paris SG, prévu dimanche soir lors de la 5e journée de Ligue 1, est reporté en raison des fortes intempéries attendues à Marseille, a annoncé à l’AFP le préfet des Bouches-du-Rhône > https://t.co/J9ZHlXiGyp pic.twitter.com/3SiScTY6k6
— L’Équipe (@lequipe) September 21, 2025