Η Μαρσέιγ προσπάθησε να βάλει δύσκολα στην μισητή της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ο Μαρκίνιος έδωσε την λύση για τους Πρωταθλητές Ευρώπης
Το ντέρμπι του μίσους στην Γαλλία στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η Μαρσέιγ της έβαλε δύσκολα αλλά στο τέλος υπέκυψε στην ανωτερότητα της αντιπάλου της χάνοντας με 2-1, σκορ που το λες και κολακευτικό αν σκεφτεί κανείς πως η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είναι 4.43 xGoals και 31-11 τελικές!
Οι Παριζιάνοι που προηγήθηκαν στο 66΄με τον Φεράν Τόρες για να ισοφαρίσει στο 72΄ο Γκόμες βάζοντας «φωτιά» στο «Βελοντρόμ». Πριν καν κοπάσουν όμως οι πανηγυρισμοί ο Μαρκίνιος δύο λεπτά μετά βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα με την Μαρσέιγ στην συνέχεια, στο 77΄ να μένει με 10 παίκτες με την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Γουεά.
Διαβάστε επίσης: Το buzzer beater του Σάλιακα στο 90+2’ που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό (vid)
Το έργο των γηπεδούχων και επόμενων αντιπάλων του Ολυμπιακού στην League Phase του Γιουρόπα Λιγκ (15/10 στην Μασσαλία για την 2η αγωνιστική) έγινε ακόμη πιο δύσκολο με την Παρί πάντως να κρατάει το πολύτιμο προβάδισμα κάνοντας έτσι την δεύτερη συνεχόμενη της νίκη στο Σαμπιονά.
Η Παρί που άφησε πίσω της το κακό της ξεκίνημα με μια ήττα και δύο ισοπαλίες και πλέον με την 5η αγωνιστική ολοκληρωμένη είναι στην 6η θέση με 8 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την Μονακό που φιγουράρει αήττητη στο πρωτάθλημα (4-1-0) στην κορυφή.
Η Μαρσέιγ από την άλλη έχει μπει για τα καλά σε μπελάδες καθώς λίγες μέρες μετά την συντριβή στην Τουρκία από την Μπεσίκτας (4-1) στην πρεμιέρα της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ έχασε και από την Παρί στο ντέρμπι της Γαλλίας και παρέμεινε με μόλις τρεις βαθμούς στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας!
Μαρσέιγ (Ζενέσιο): Ντε Λάνγκε, Γουεά, Ίγκαν-Ράιλι, Αγκέρ, Έμερσον (84′ Έμερσον), Αμπντελί (84′ Μπεζαχάφ), Χόιμπιεργκ, Αρίτ, Γκουιρί, Παϊσάο (30′ Γκόμες), Μοπέ (84′ Μουμπανγκά)
Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Ενρίκε): Σαφόνοφ, Ζαίρ-Εμερί, Μαρκίνιος, Πάτσο, Μέντες, Νέβες, Βιτίνια, Ρουίθ (65′ Ακλιούς), Ντουέ (79′ Μπεράλντο), Κβαρατσχέλια (59′ Τόρες), Ντεμπελέ (79′ Γκοτς)