MLS: Οι Αμερικανοί φέρνουν και στο ποδόσφαιρο το… I love this game

Το MLS, φροντίζει να είναι όσο περισσότερο μπορεί στο προσκήνιο, πυροδοτώντας συνεχώς βόμβες. Βόμβες τόσο σε ονόματα, όσο και σε αποφάσεις…

Πολλά είναι πλέον τα ονόματα που επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Αμερική και το MLS, ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει βάλει σκοπό της ύπαρξης τους να αλλάξει αυτά που ξέρουμε και έχουμε συνηθίσει εδώ και χρόνια.

Ας τα πάρουμε με την σειρά. Τα δύο πιο καυτά ονόματα τα οποία έχουν περάσει από το Αμερικανικό πρωτάθλημα και έχουν γράψει την δικιά τους ιστορία είναι αδιαμφισβήτητα ο Ιμπραίμοβιτς και ο Μπέκαμ. Ο δεύτερος μάλιστα, βρίσκεται ακόμα εκεί καθώς έχει στην κατοχή του την Ίντερ Μαϊάμι στην οποία αγωνίζεται επίσης ένα αστέρι, ο Ματουιντί .

Διαβάστε επίσης: Απέρριψε πρόταση από το MLS ο Μαρσέλο 

Είναι γνωστό, πως αν θες να έχεις ένα μεγάλο δέντρο, πρέπει να το φυτέψεις να το καλλιεργήσεις , να το φροντίσεις και να κάνεις υπομονή. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως είχαν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες  στο πρωτάθλημα, της χώρας του μεγάλου ονείρου. Εφόσον, είχαν ξεκάθαρο σκοπό να χτίσουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία σιγά και σταθερά τώρα φαίνεται να έχουν μπει δυνατά στο κόλπο.

Για αυτό και έγινε την φετινή χρονιά ένα «συντονισμένο » , ντελίριο μεταγραφών από ονόματα κολοσσούς του ποδοσφαίρου. Η Λος Άντζελες fc, απέκτησε πρόσφατα τους Τζόρτζιο Κιελίνι και Γκάρεθ Μπέιλ, ενώ η Τορόντο fc, ανακοίνωσε τον Λορέντζο Ινσίνιε.

Βλέπουμε λοιπόν πως στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, που λένε και οι μπασκετικοί, έχουν βάλει μπροστά , το σχέδιο «Πόλος έλξης». Όπως και να το κάνουμε, η Αμερική είναι μια χώρα στην οποία κυριαρχεί το μπάσκετ και το baseball, το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο «ανθισμένο », εκεί.

Όμως όταν θες να προωθήσεις κάτι δεν περιμένεις τις συνθήκες, αλλά τις δημιουργείς. Έτσι σε συνδυασμό με τα καυτά ονόματα τα οποία θα δελεάσουν τον κόσμο οι πανούργοι Αμερικάνοι, σκέφτηκαν και κάτι άλλο που θα προκαλέσει ντόρο και θα στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω τους. Ποιο είναι αυτό; Αλλαγή κανονισμών.

Ναι, αυτό ακριβώς διαβάσατε. Φαίνεται πως είναι η νέα μόδα. Μετά τους Ολλανδούς και τις… ιδέες τους πήραν και στις ΗΠΑ, σειρά.

Οι δύο νέες προτάσεις λοιπόν, έχουν να κάνουν με τους τραυματίες και τις κάρτες. Όποιος λοιπόν παίχτης τραυματίζεται θα μένει έξω για τουλάχιστον τρία λεπτά. Όσον αφορά στην κόκκινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής δεν θα χάνει κάποιο οποιοδήποτε παιχνίδι αλλά αυτό του επόμενου γύρου με την αντίπαλο με την οποία πήρε την κάρτα.

Καινούρια ήθη, νέες συνήθειες. Το μόνο που μας μένει είναι να δούμε αν αυτό το μοντέλο θα κριθεί από την ιστορία ως επιτυχημένο ή αποτυχημένο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από