Η Ισπανία επικράτησε εύκολα της Αυστρίας με δύο γκολ του Οϊαρθάμπαλ κι ένα του Πόρο, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ
Η Εθνική ομάδα της Ισπανίας επικράτησε εύκολα της Αυστρίας 3-0 για την φάση των 32 του Μουντιάλ, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης, όπου θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία – Κροατία.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ισπανούς ήταν ο Οϊαρθάμπαλ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (έφτασε τα τέσσερα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Κουκουρέγια, ο οποίος είχε δύο ασίστ.
Οι «φούριας ρόχας» δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν για να πάρουν το «εισιτήριο της πρόκρισης και πέτυχαν άνετα τον στόχο τους, αποκλείοντας τους Αυστριακούς.
Κι όσο για τον Λαμίν Γιαμάλ; Ο σούπερ σταρ της Ισπανίας είχε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος για να πετύχει γκολ (απόκρουση του Σλάγκερ), αλλά και στο 84′, όμως ο Αλάμπα απομάκρυνε την μπάλα λίγο πριν την γραμμή της εστίας.
Οι Ισπανοί έβαλαν τις βάσεις πρόκρισης από το πρώτο μέρος όταν και προηγήθηκαν 1-0 με το γκολ του Οϊαρθόλα, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού.
Με λίγα λόγια, η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα. Η ισπανική ομάδα πέτυχε γκολ στο 29’ με τον Κουκουρέγια, το οποίο όμως ακυρώθηκε, για φάουλ του Κουμπαρσί πάνω στον γκολκίπερ της Αυστρίας, Σλάγκερ.
Τελικά η υπεροχή των «φούριας ρόχας» απέδωσε καρπούς στο 36’, όταν ο Κουκουρέγια έκανε εξαιρετική πάσα στον Οϊαρθάμπαλ και αυτός με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για την Ισπανία.
Δοκάρι για τους Ισπανούς
Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Ισπανία είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να κάνει το 2-0.
Αρχικά με το φάουλ του Μπαένα που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σλάγκερ κι εν συνεχεία με την απόκρουση του γκολκίπερ της Αυστρίας, στο σουτ του Λαμίν Γιαμάλ.
Το σκηνικό του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η Ισπανία διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας φάσεις στην εστία του Σλάγκερ. Η Αυστρία είχε μια καλή στιγμή με μια κεφαλιά του Κάλαϊτζιτς στο 62′ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Πέδρο Πόρο και 2-0
Η Ισπανία κατάφερε τελικά να πετύχει και δεύτερο γκολ, αυτή την φορά με τον Πέδρο Πόρο στο 66′ (2-0) και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα σε ότι αφορά την πρόκριση.
Ο Μπαένα έκανε την ωραία σέντρα από αριστερά και ο Πόρο με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας έτσι τα τέρματα των «φούριας ρόχας».
Δεύτερο γκολ του Οϊαρθάμπαλ (3-0)
Η «φούρια ρόχα» κατάφερε μάλιστα να κάνει το 3-0 στο 89′ , με τον Οϊαρθάμπαλ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό γκολ στο παιχνίδι, μετά από φανταστική πάσα του Κουκουρέγια. Αυτή ήταν η δεύτερη ασίστ του διεθνούς μπακ στο αποψινό παιχνίδι.
Το 3-0 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης και οι Ισπανοί πήραν άνετα την πρόκριση για τους 16 της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
Το «κλειδί» του ματς:
Ο Πόρο έκανε το 2-0 στο 66′ και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα, με την Ισπανία να «κλειδώνει» την πρόκριση στην φάση των 16 του Μουντιάλ.
Ο MVP:
Ο Οϊαρθάμπαλ πέτυχε δύο γκολ για την Ισπανία και ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.
Ο διαιτητής:
Καλή η διαιτησία του Γκλεν Νίμπεργκ
Σκόρερ: Οϊαρθάμπαλ 36′, 89′ , Πόρο 66′
Ισπανία: Σιμόν, Κουκουρέγια, Λαπόρτ (90′ Πουμπίλ), Πόρο, Κουμπαρσί, Μπαένα (71′ Τόρες), Ρόδρι, Πέδρι (90′ Ρουίθ), Γιαμάλ (85′ Γκάβι), Όλμο (71′ Μερίνο), Οϊαρθάμπαλ.
Αυστρία: Α. Σλάγκερ, Αλάμπα, Ντάνσο, Πος (85′ Πρας), Ξ. Σλάγκερ (46′ Γκρίλιτς), Ζάιβαλντ (46′ Τσουκουεμέκα), Ζάμπιτσερ, Σμιντ (60′ Κάλαϊτζιτς), Βάνερ, Λάιμερ, Γκρέγκοριτς (60′ Αρναούτοβιτς).