Γερμανία – Ολλανδία 2-2

Επιδεικνύοντας σθένος και κότσια, οι Ολλανδοί επέστρεψαν από το 2-0 κόντρα στους γηπεδούχους Γερμανούς και με γκολ του Φαν Ντάικ στις καθυστερήσεις πήραν πολύτιμη ισοπαλία που τους έδωσε την πρωτιά στον Όμιλο κόντρα σε Γάλλους και Γερμανούς.

Η αδιάφορη και υποβιβασμένη Γερμανία, υποδέχτηκε την ανεβασμένη εσχάτως Ολλανδία σε μια διαχρονική κόντρα μεταξύ δυο μεγάλων σχολών ποδοσφαίρου, για την 4η αγωνιστική του Nations League.

Τα Πάντσερ έκαναν πολύ δυνατό ξεκίνημα με τον Βέρνερ στο 9’ να ανοίγει το σκορ και τον Σανέ να κάνει το 2-0 στο 20’, χτυπώντας την άμυνα των Ολλανδών που έπαιζε πολύ ψηλά. Από εκεί και πέρα οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να βάλουν ένα τρίτο γκολ που θα έβγαζε ολοκληρωτικά νοκ άουτ τους Ολλανδούς.

Αντ’ αυτού οι τρομεροί Ολλανδοί πιστοποίησαν ότι βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο με αξιώσεις, ισοφαρίζοντας το ματς! Όλα έγιναν στα τελευταία λεπτά με τον Πρόμες στο 85’ με άπιαστο σουτ να μειώνει σε 2-1 και τον Φαν Ντάικ στο 90+1’ να τρυπώνει με χάρη και… αποτελεσματικότητα σέντερ φορ και να πετυχαίνει «χρυσό» γκολ για το 2-2, μέσα στο Γκεζελκίρχεν. Αποτέλεσμα που άφησε την μέχρι εκείνη τη στιγμή πρώτη, Γαλλία, με την… χαρά μιας και η δεύτερη θέση δεν οδηγεί πουθενά.

Έτσι οι Ολλανδοί βρέθηκαν πρώτοι σε έναν πολύ δύσκολο Όμιλο και έγιναν η 4η ομάδα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Nations League το ερχόμενο καλοκαίρι, μαζί με Άγγλους, Πορτογάλους και Ελβετούς αλλά και το μπόνους των 7,5 εκατ. ευρώ που δίνει η UEFA.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Σούλε, Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κέρερ, Κίμιχ, Κρόος, Σουλτς, Ναμπρί (67′ Μίλερ), Βέρνερ (63′ Ρόις), Σανέ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Τετέ, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Ντε Ρουν, Βαϊναλντουμ (60′ Βιλένα), Ντε Γιονγκ, Πρόμες, Ντεπάι, Μπάμπελ (45′ Ντίλροσουν)

League A (1ο γκρουπ)

1.Ολλανδία 7 (8-4)
2.Γαλλία 7 (4-4)
3.Γερμανία 2 (3-7)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από