Γκενκ – ΑΕΚ 0-2: Γούστα και… Πινέδα η Ένωση του Αλμέιδα

Άκρως θετικό πρόσωπο έδειξε η ΑΕΚ στο πρώτο της «τεστ» για τη φετινή σεζόν, νικώντας την Γκενκ με 2-0 στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Ματίας Αλμέιδα στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Ξεχώρισε ο Πινέδα με το... καλημέρα.

Ιδανικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ του Αλμέιδα! Η Ένωση στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι επικράτησε της πολύ πιο έτοιμης Γκενκ με 2-0 στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Αργεντινού τεχνικού στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Διαβάστε επίσης: Εσκασε η «βόμβα»: Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Λεβαντόφσκι στην Μπαρτσελόνα η Μπάγερν! (pic)

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το προβάδισμα χάρη σε αυτογκόλ του Μουνιόζ (3′), ενώ το τελικό αποτέλεσμα το διαμόρφωσε ο Γεράσιμος Μήτογλου (33′). Ανεπίσημο ντεμπούτο για Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, αλλά και Πινέδα, που με το… καλημέρα «έκλεισε το μάτι» στον Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ πήρε άριστα στο πρώτο της τεστ για τη φετινή σεζόν και θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, προκειμένου να είναι έτοιμη τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το επόμενο φιλικό της Ένωσης είναι κόντρα στη Φόλενταμ και έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (22/7).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΓΚΕΝΚ ΕΔΩ

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τη διάταξη 3-5-2 για την ομάδα του, με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια και τους Σιμάνσκι, Μήτογλου και Τζαβέλλα να αποτελούν την τριάδα της άμυνας. Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Γιόνσον, με Ρότα δεξιά και Τσούμπερ αριστερά, ενώ Μάνταλος-Γκατσίνοβιτς ήταν οι εσωτερικοί. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Αραούχο και Γκαρσία.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η ΑΕΚ στο παιχνίδι αφού μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Μετά από φάουλ του Μάνταλου από τα αριστερά, η κεφαλιά του Μήτογλου κατέληξε στον Μουνιόζ και εκείνος αντί να διώξει, όπως ήθελε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν έπειτα από δέκα λεπτά με πέναλτι που παραχώρησε ο Σιμάνσκι, όμως Αθανασιάδης είπε όχι στον Ντέσερς, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Μάλιστα, στο 23′ ο Έλληνας γκολκίπερ σταμάτησε ξανά τον Νιγηριανό σε τετ α τετ.

Στο 33′ η Ένωση πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Μήτογλου να έχει την κατάλληλη θέση μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ και με ένα κοντινό πλασέ να βρίσκει δίχτυα. Λίγο πριν την ανάπαυλα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την ευκαιρία και για τρίτο τέρμα, όμως ο Γκαρσία δεν κατάφερε να κερδίσει τον Βάντεβορντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμέιδα άλλαξε όλη την ενδεκάδα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο αρκετούς νεαρούς παίκτες, αλλά και το… πουλέν του, που ακούει στο όνομα Ορμπελίν Πινέδα. Και παρά τις πολλές αλλαγές, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν εξαιρετικά και στην επανάληψη, με τον Μεξικανό χαφ να… κλέβει την παράσταση παρά την ανετοιμότητά του.

Η Γκενκ απείλησε με μια κεφαλιά του Κουέστα στο 53′, ενώ δέκα λεπτά ο Μπότο δεν πρόλαβε να εκτελέσει από θεση τετ α τετ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Γενικότερα δεν υπήρχαν άλλες αξιοσημείωτες στιγμές στο δεύτερο μέρος, με το 2-0 υπέρ του Δικεφάλου να είναι το τελικό σκορ.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλας, Ρότα, Γιόνσον, Τσούμπερ, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Λ. Γκαρσία.

Στο δεύτερο ημίχρονο: Χατζηεμμανουήλ, Μισλέν, Μοχαμάντι, Κορνέζος, Λάτσι, Μουστακόπουλος, Γιούσης (81’ Ραντόνια), Μαχαίρας (77’ Τζ. Γκαρσία), Πινέδα, Μπότος, Κοσίδης.

Γκενκ (Β. Βράνκεν): Βάντεφορντ, ΜακΚένζι (69’ Λουκούμι), Αρτεάγκα, Ίτο (69’ Μπιλάλ, 87’ Γκέσενς), Χέινεν, Ντέσερς (69’ Νέμεθ), Τρεζόρ (69’ Πέιντσιλ), Χροσόφσκι, Μουνιός, Όιεν (69’ Τζον), Κουέστα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από