Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 0-2

Με εξαιρετικούς Φιρμίνο και Σαλάχ η Λίβερπουλ πήρε επαγγελματική νίκη (2-0) στην έδρα της Σαουθάμπτον και αναρριχήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας στο -2 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Έτι μία φορά η Λίβερπουλ έγινε η… προσωποποίηση του επιθετικού ποδοσφαίρου. Ρομπέρτο Φιρμίνο και Μοχάμεντ Σαλάχ, έκοβαν κι έραβαν κόντρα στην Σαουθάμπτον κι έτσι οι Reds επικρατώντας 2-0 πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς που τους φέρνουν στην 3η θέση της βαθμολογίας (προσπερνώντας την Τότεναμ) και στο -2 από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι του Ζοσέ Μουρίνιο στραβοπάτησαν (ήττα με 1-0 από την Νιουκάστλ) και… εκείνοι του Γιούργκεν Κλοπ δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο! Με το 20ο γκολ του Φιρμίνο και το 22ο του Σαλάχ έφτασαν στο επαγγελματικό 2-0 κόντρα στους Αγίους το οποίο τους φέρνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση αναπνοής (-2) από την Γιουνάιτεντ.

Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σαλάχ βρήκε τον Φιρμίνο κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των φιλοξενούμενων. Στο 18′ ο Κάριους φώναξε «παρών» στην ευκαιρία του Εμίλ Χόιμπιεργκ για να κλείσει το ημίχρονο με μαγικό τρόπο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ! Πιο συγκεκριμένα, στο 42ο λεπτό ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έπαιξε το ένα-δύο με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, με την τελική του πάσα προς τον Αιγύπτιο να είναι πραγματικά ασύληπτη! Ο Βραζιλιάνος βρήκε τον Μο με τακουνάκι και τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον κίπερ των Αγίων. Το 2-0 ήταν… a piece of cake για τον δαιμόνιο γκολτζή της Λίβερπουλ (2-0)!

Στην επανάληψη, οι Reds σκόρπισαν μερικές ευκαιρίες για να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, όπως το πλασέ του Σαλάχ στο 50′ το οποίο πέρασε άουτ ή η διπλή ευκαιρία στο 71′ όταν ο Φιρμίνο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο ΜακΚάρθι απέκρουσε και ο Σαλάχ σούταρε με την μπάλα να φεύγει άουτ. Χαμένη ευκαιρία είχε και ο Λαλάνα, στο 79′.

Έτσι, το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έκλεισε τα αφτιά του στις αποδοκιμασίες των οπαδών της πρώην ομάδας του, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε να έχει συμμετοχή σε 29 γκολ (22 γκολ συν 7 ασίστ) της Λίβερπουλ φέτος, οι Reds ξεπέρασαν την Τότεναμ, ανέβηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας και πλησίασαν στο -2 από την Γιουνάτεντ!

https://www.youtube.com/watch?v=y6MlDSfPIrw

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από