Το Squid Game της Premier League

Οχτώ μέρες για να προετοιμαστούν για το Κατάρ και άλλες τόσες για να επανέλθουν. Η Premier League ετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές της για μία αποστολή «αυτοκτονίας».

Σχεδόν ένας χρόνος απομένει για την έναρξη της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής. Ένας χρόνος για την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ. Της πιο αμφιλεγόμενης διοργάνωσης που έχει περάσει από χίλια κύματα.

21 Νοεμβρίου του 2022. Τότε θα γίνει η σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Μία διοργάνωση εντελώς διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Εκτός από τα βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, ο συγκεκριμένος θεσμός έχει συζητηθεί πολύ και για τη χρονική περίοδο διεξαγωγής του.

Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες του Κατάρ το καλοκαίρι δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια και έτσι το Μουντιάλ θα γίνει μέσα στον χειμώνα, ώστε να μην υποχρεωθούν οι ποδοσφαιριστές να παίξουν υπό την ανυπόφορη ζέστη που επικρατεί στη χώρα το καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα της ερχόμενης σεζόν ωστόσο μοιάζει με μεγαλύτερο μαρτύριο για τους ποδοσφαιριστές από τη ζέστη. Και ειδικά για αυτούς της Premier League οι οποίοι αναμένεται να φύγουν για μία αποστολή… αυτοκτονίας.

Οχτώ μέρες για να προετοιμαστούν για το Κατάρ και άλλες τόσες για να επανέλθουν. Συνολικά 16. Τόσες ημέρες θα έχουν «ελεύθερες» οι ποδοσφαιριστές της Premier League πριν και μετά το Μουντιάλ του Κατάρ.

Squid Game in real life για τους παίκτες του «Νησιού». Η Premier League ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα της και πως θα κυλήσει όλη η σεζόν. Ένα πρόγραμμα που μάλλον έχει ήδη βάλει σε πανικό τους παίκτες.

Η σεζόν θα ξεκινήσει στις 6 Αυγούστου, που σημαίνει πως η πρεμιέρα θα γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα από την κλασική ημερομηνία. Ένα το κρατούμενο… Η διακοπή για το Κατάρ θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου. Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τόσες μέρες θα έχουν οι ποδοσφαιριστές της Premier League για να προετοιμαστούν για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, καθώς το Μουντιάλ θα ξεκινήσει στις 21 του μηνός. Και φυσικά «ρεπό» δεν θα υπάρξει, όπως γίνεται.

Εκτός από το γεγονός πως οι ομάδες δεν θα έχουν ουσιαστικό χρόνο να προετοιμαστούν και να δώσουν «καλό» ποδόσφαιρο, οι ποδοσφαιριστές θα πάνε στο Παγκόσμιο χωρίς ανάσα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Premier League θα ξεκινήσει και πάλι, μία εβδομάδα μετά τον τελικό του Κατάρ! Που σημαίνει πως οι παίκτες που θα φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά, θα ξεκινήσουν να προετοιμάζονται για την Boxing Day, ενώ θα έχουν στο μυαλό τους τα μεγαλύτερα παιχνίδια της καριέρας τους.

Τρελό; Έχει κι άλλο! «Φυσικά» η σεζόν θα συνεχιστεί κανονικά και μάλιστα θα ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αργότερα, καθώς όπως ανακοινώθηκε θα τελειώσει στις 28 του Μάη.

Μία σεζόν που μάλλον θα σκέφτονται ήδη οι ποδοσφαιριστές και όχι για καλό, παρότι έρχεται το μεγαλύτερο τουρνουά του πλανήτη…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από