Ο Έντσο Μαρέσκα σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην μεταγραφή του Μαντουέκε στην Άρσεναλ, τονίζοντας πως ήτα απόφαση του Άγγλου εξτρέμ να φύγει.
Η Άρσεναλ κατέθεσε πρόταση στην Τσέλσι και συμφώνησε με τον Μαντουέκε, ο οποίος πίεσε την διοίκηση των «μπλε» προκειμένου να αποχωρήσει από την ομάδα.
Από την πλευρά του ο προπονητής της Τσέλσι, Έντσο Μαρέσκα, εξήγησε σε δηλώσεις του πως δεν ήταν δυνατό να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, καθώς ο παίκτης είχε πάρει τις αποφάσεις του.
Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρέσκα:
«Αν ένας παίκτης θέλει να φύγει, τότε τελικά είναι δύσκολο για τον σύλλογο και τον προπονητή. Και ναι, ο Νόνι αποφάσισε να φύγει. Κανείς δεν είπε στον Νόνι ότι πρέπει να φύγει. Ήταν δική του απόφαση. Αν είναι ευτυχισμένος, είμαστε ευτυχισμένοι».
Επισημαίνεται, πως η συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων της Premier League ανέρχεται στα 55 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Άγγλος διεθνής, ο οποίος συνολικά στο Στάμφορντ Μπρίτζ σημείωσε 92 εμφανίσεις, 20 γκολ και 9 ασίστ, θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο πέντε ετών.