Οι 5 μεταγραφικοί στόχοι του Κάρικ και ο 17χρονος που κατέφτασε στο Μάντσεστερ

Ο Μάικλ Κάρικ φαίνεται να έχει βρει τους πέντε εκλεκτούς του, ενώ την ίδια στιγμή προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ η δεύτερη μεταγραφή της Γιουνάιτεντ, μετά τον Έντερσον.

Από την άφιξη του Μάικλ Κάρικ και μετά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει βρει τα πατήματά της και έχει αρχίσει να θυμίζει την Γιουνάιτεντ που όλοι ξέραμε. Ο 44χρονος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας στις 13 Γενάρη μέχρι το τέλος της σεζόν, όμως η εξαιρετική επίδοση της ομάδας με τον Κάρικ στο τιμόνι και η επιστροφή στη σκηνή του Champions League μετά από τρία χρόνια, οδήγησε τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στην απόφαση να τον υπογράψει για τα επόμενα χρόνια. Διανύοντας το πρώτο του καλοκαίρι λοιπόν ως κόουτς των Κόκκινων Διαβόλων, ολοκλήρωσε την πρώτη του μεταγραφή με τον Έντερσον της Αταλάντα έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ και χωρίς να έχουμε φτάσει ακόμα στον Ιούλιο.

Μετά την απόκτηση του Βραζιλιάνου χαφ, ο Κάρικ ψάχνει τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του και φαίνεται να έχει βρει τους 5 εκλεκτούς του. Μετά την αποχώρηση του Καζεμίρο και τον σοβαρό τραυματισμό του Ουγκάρτε, η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής μοιάζει μονόδρομος και μετά τον Έντερσον, ενδέχεται να ακολουθήσουν ακόμη δύο ή και τρεις παίκτες για να καλύψουν το κενό στο κέντρο. Ο νούμερο ένα στόχος των Κόκκινων Διαβολών λοιπόν δεν είναι άλλος από τον Ματέους Φερνάντες της Γουέστ Χαμ.

Διαβάστε επίσης: «Η Ρεάλ πουλάει τον Καμαβινγκά – Παρί και Ίντερ τον τσεκάρουν»

1. Ματέους Φερνάντες

Ο 21χρονος χαφ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Πορτογαλίας για το Μουντιάλ, όμως οι διαπραγματεύσεις για την απόκτησή του συνεχίζονται μεταξύ των δύο ομάδων. Η INEOS έχει αποφασίσει να ψάχνει παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται ήδη στην Premier League και έχουν αποδείξει πως μπορούν να αποδώσουν στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Ο Ματέους Φερνάντες λοιπόν αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, σημειώνοντας τρία γκολ και τέσσερις ασίστ. Οι Λονδρέζοι οι οποίοι υποβιβάστηκαν στην Championship, ανακοίνωσαν πως θα πουλήσουν τον παίκτη στην ομάδα που θα δώσει τα περισσότερα χρήματα και η Τότεναμ φαίνεται να προηγείται, κάνοντας πρόταση σχεδόν 100 εκατομμυρίων ευρώ. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα, με τον 21χρονο να φαίνεται πως προτιμάει το Μάντσεστερ, καθώς θα ήθελε να αγωνιστεί στο Champions League.

2. Φέλιξ Νμέτσα

Ο Γερμανός διεθνής βγάζει μάτια στις Ηνωμένες Πολιτείες στη σκηνή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η Γιουνάιτεντ έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με την πλευρά του παίκτη ώστε να τον φέρει στο Μάντσεστερ. Ο 25χρονος μέσος της Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του αξίας 85 εκατομμυρίων ευρώ και ο Κάρικ θεωρεί πως ο Γερμανός είναι ο ιδανικός παίκτης στο σύστημα που χρησιμοποιεί (4-2-3-1). Φέτος σε 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα της Ντόρτμουντ, ο Νμέτσα μέτρησε πέντε γκολ, εκ των οποίων τρία από αυτά τα πέτυχε στο Champions League και τρεις ασίστ.

3. Σάντρο Τονάλι

Ο Ιταλός χαφ της Νιουκάστλ συνεχίζει να υπάρχει στα ραντάρ της Γιουνάιτεντ μετά από μια πολύ καλή σεζόν με τις «Καρακάξες», ενώ βρίσκεται στη λίστα και των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι. Ο 26χρονος μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο την σεζόν 2023/24, με την ομάδα του Έντι Χάου να δίνει 60 εκατομμύρια ευρώ στη Μίλαν για την απόκτησή του. Λίγα χρόνια μετά, ο Τονάλι είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, όμως θα χρειαστούν πάνω από 100 εκατομμύρια για να τον αφήσει η Νιουκάστλ να αποχωρήσει. Τα σχέδια της Γιουνάιτεντ για ακόμη μια φορά ενδέχεται να τα χαλάσει η Τότεναμ, καθώς τα τελευταία 24ωρα προχωράνε τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Ιταλού, έναντι σχεδόν 120 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Τονάλι την σεζόν 2025/26 αγωνίστηκε σε 53 παιχνίδια με τη φανέλα της Νιουκάστλ, σημειώνοντας σε αυτές 3 γκολ και 7 ασίστ.

4. Ουάλντεμαρ Άντον

Ο Γερμανός στόπερ της Ντόρτμουντ φαίνεται να βρίσκεται στην κορυφή της  λίστας του Κάρικ όσον αφορά το κέντρο της άμυνας, με την Γιουνάιτεντ να είναι έτοιμη να προσφέρει στους «Κιτρινόμαυρους» 40 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του. Η Ντόρτμουντ δεν θα παραχωρήσει εύκολα τον 29χρονο με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, όμως οι «Κόκκινοι Διάβολοι», μετά από προσωπική ενέργεια του Κάρικ, θεωρούν τον Άντον τον κατάλληλο παίκτη για την θέση του κεντρικού αμυντικού, ειδικά με τους πολλαπλούς τραυματισμούς τον Ντε Λιχτ και Μαρτίνεζ. Από την άλλη, οι Γερμανοί έχουν συμβόλαιο με τον παίκτη μέχρι το 2028 και με τους ίδιους να αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα στην αμυντική τους γραμμή, δεν θα τον αφήσουν εύκολα να αποχωρήσει.

5. Βινίσιους Τζούνιορ

Ο Βραζιλιάνος σταρ είναι το τελευταίο όνομα στη λίστα, με την πιθανότητα να αποχωρήσει από την Ρεάλ Μαδρίτης να είναι πολύ μικρή. Όπως και να ‘χει, η Γιουνάιτεντ δεν θέλει να χαλάσει το χατίρι του Κάρικ και είναι έτοιμη να προσφέρει 120 εκατομμύρια στην ομάδα του Χοσέ Μουρίνιο για την απόκτηση του Βινίσιους Τζούνιορ. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου με τη «Βασίλισσα» εκπνέει το καλοκαίρι του 2027 και με τις απαιτήσεις του για ανανέωση να μην καλύπτονται από τους Μαδριλένους, καθιστώντας το μέλλον του με την ομάδα αβέβαιο. Σε περίπτωση που ο Βινίσιους θελήσει να αποχωρήσει όμως, η Παρί Σεντ Ζερμέν θεωρείται φαβορί για την απόκτησή του.

Την ίδια στιγμή, η Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να ολοκληρώσει την μεταγραφή του 17χρονου Κρίστιαν Καμίλο Ορόζκο, με τον Κολομβιανό να βρίσκεται στο Μάντσεστερ και αναμένεται να γίνει παίκτης του Μάντσεστερ στις 13 Ιουλίου, όταν δηλαδή γίνει 18 χρονών. Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο είχε ανακοινώσει την συμφωνία των δύο πλευρών από τον Οκτώβρη, με τους «Κόκκινους Διαβόλους» να βγάζουν από τα ταμεία τους ένα εκατομμύριο ευρώ για την απόκτηση του παίκτη από την Φορταλέζα. Ο Ορόζκο θεωρείται ο επόμενος Μοϊσές Καϊσέδο και μόλις περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, θα ενσωματωθεί στην Κ21 της Γιουνάιτεντ.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από