Ο Μπόμπι βγήκε για… αλεπούδες! (vid)

Ο καταπληκτικός Φιρμίνιο μόλις συμπλήρωσε το καλύτερο οκταήμερο της red καριέρας του. Πληγώνοντας εκείνον που τον επέλεξε για τη Λίβερπουλ!

Τέσσερα γκολ είχε στο φετινό πρωτάθλημα ο Μπόμπι Φιρμίνιο μέχρι να βραδιάσει χθες στο Λέστερ. Ως ότου βγει στο κυνήγι της αλεπούς και ξεσαλώσει οδηγώντας τη Λίβερπουλ σε μια νίκη (0-4) από εκείνες που φέρνουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος πιο κοντά στο μεγάλο λιμάνι.

Ο 28άχρονος Βραζιλιάνος φορ έβαλε δύο, από τα τέσσερα της αρμάδας του Κλοπ. Και νωρίτερα σε ένα οκταήμερο που δεν θα ξεχάσει ποτέ; Έβαλε άλλα δύο. Το νικητήριο με την Μοντερέι (1-2) στον ημιτελικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος συλλόγων. Και το νικητήριο (1-0) στον τελικό με τη Φλαμένγκο. Σε οκτώ βράδια, τρία μεγάλα ματς, τέσσερα σπουδαία γκολ για τον Μπόμπι που φέτος κάνει μια ακόμη σπουδαία σεζόν (27 συμ, 6 γκολ, 9 ασίστ) σε φόντο κόκκινο.

https://www.youtube.com/watch?v=QNzoBmzKgBc

Ως το… τρίτο στοιχείο της επίθεσης ανάμεσα στους υπερηχητικούς Μανέ και Σαλάχ που εσχάτως σίγησαν. «Όποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ο Φιρμίνιο για εμάς, δεν καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο» είχε πει σε άσχετη στιγμή ο Γιούργκεν Κλοπ που έχει… έρωτα με τον Βραζιλιάνο επιθετικό και το πολυμορφικό στιλ του. Έρωτα για εκείνον είχε και ο Μπρένταν Ρότζερς που  κάθονταν στον απέναντι πάγκο βλέποντας την πρώην ομάδα του να περνά σαν εξπρές το King Power Stadium.

Ο Ρότζερς επέλεξε τον Μπόμπι για τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του ΄15, δίνοντας 41 εκατ ευρώ στην Χοφεχάιμ για την απόκτηση του. Και όσα ακολούθησαν αποτελούν δεδομένα μια εμφατική δικαίωση (219 ματς, 72 γκολ, 56 ασίστ) για έναν φορ που η δουλειά του είναι να πηγαίνει από εκεί που δεν πηγαίνει η μπάλα!

Ο Φιρμίνιο με τη Λίβερπουλ έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στη σεζόν. Πήρε και το Κόπα Αμέρικα με την Βραζιλία. Το 2019 ήταν ορόσημο για εκείνον. Στην πραγματικότητα μάλιστα εντός αυτού «καπακώνει» και τον τίτλο του πρωταθλητή της Πρέμιερ Λιγκ. Γιατί δεν είναι μόνο η διψήφια διαφορά από όλους που σχηματίζει το ισχυρό δεδικασμένο. Είναι η ποιότητα ποδόσφαιρου που παράγουν οι Reds. Μπάλα που δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της καλύτερης ομάδας της εποχής σε παγκόσμια κλίμακα.

Στο μεταξύ η Λίβερπουλ είναι πλέον μια αγωνιστική μακριά από το φινάλε του καταπληκτικού 2019. Την Κυριακή υποδέχεται τη Γούλβς (16:30) για την 20η αγωνιστική (αλλά την 19η δική της αναμέτρηση) του πρωταθλήματος. Στη χρονιά που τη μοναδική της ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ, την έκανε 3 Γενάρη: Εκείνο το καταραμένο 2-1 στο Ιτιχάντ που όπως αποδείχθηκε της στοίχισε το περσινό πρωτάθλημα!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από