Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πρώτη σε βαθμούς στην Premier από το 1992 (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα εκ καταβολής της Premier League.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να είναι τα χειρότερα της σύγχρονης ιστορία της, ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι η κορυφαία ομάδα στο Νησί εκ καταβολής Premier League.

Πέρα από ότι έχουν κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους (13) με την Τσέλσι να είναι δεύτερη (5), οι Κόκκινοι Διάβολοι, από το 1992-1993 μέχρι και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχουν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο αγγλικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, η ομάδα του Μάντσεστερ σε αυτά τα 28 χρόνια δεν έχει χάσει την εν λόγω πρωτιά σε αυτή την κατηγορία από κανέναν ανταγωνιστή της.

Όπως παρουσιάζεται στο παρακάτω γράφημα της Sun η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει συγκεντρώσει 2168 βαθμούς εκ καταβολής της Premier League, αφήνοντας δεύτερη την Άρσεναλ, η οποία μάλιστα έχει 218 πόντους λιγότερους.

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται η Τσέλσι με 1931, ενώ στην τέταρτη είναι η Λίβερπουλ με 1849.Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, παρά την αγωνιστική της ανάκαμψη στην τελευταία δεκαετία, που κατέκτησε 4 τίτλους Premier League βρίσκεται μόλις στην 7η θέση της λίστας με 1369.

Άξιο αναφοράς είναι ότι Mπλάκμπερν και Λέστερ οι οποίες έχουν πανηγυρίσει σποραδικά την Premier League (1994-1995 και 2015-2016 αντίστοιχα) βρίσκονται εκτός 10άδας από την σχετική λίστα.

Δείτε εδώ το γράφημα της Sun:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από