Mamma mia, μία Αταλάντα : Έγραψε ιστορία στην Serie A και έσπασε ευρωπαϊκό ρεκόρ 32 ετών (pics)

Η εκπληκτική Αταλάντα έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος που σημειώνει 4+ γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Aσταμάτητη, επιβλητική, καταιγιστική. Η Αταλάντα στην αρχή της σεζόν κάνει πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο. Το μεσημέρι της Κυριακής το έκανε για τρίτη φορά στην σεζόν. Ενενηντάλεπτο με ενεργητικό με 4+ γκολ, με την ομάδα του Γκασπερίνι να έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 13 τέρματα στην Serie A. Επίδοση ρεκόρ στην ιστoρία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο σύλλογος του Μπέργκαμο έγινε ο πρώτος στα 122 χρόνια του ιταλικού πρωταθλήματος που έχει σημειώσει τουλάχιστον 4+ γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Μάλιστα είναι και ο σύλλογος που έχει την συγκεκριμένη επίδοση στην Ευρώπη στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετά από 32 χρόνια.

Η τελευταία ομάδα από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα που είχε καταφέρει να σημειώσει 4+ γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές ήταν η Ρεάλ του Μίτσελ, η οποία την σεζόν 1987-88 ξεκίνησε στο ισπανικό πρωτάθλημα με 4-0 εκτός έδρας την Κάδιθ, 7-0 εντός έδρας την Σπόρτινγκ Χιχόν και 7-1 εκτός έδρας την Σαραγόσα!

Μάλιστα, το παιχνίδι κόντρα στην Κάλιαρι, ήταν το τρίτο συνεχόμενο ματς, όπου η ομάδα από το Μπέργκαμο σημείωσε τουλάχιστον τρία γκολ στο πρώτο μέρος. Στην πρεμιέρα της στο ιταλικό πρωτάθλημα κόντρα στην Τορίνο ήταν μπροστά στην ανάπαυλα με 3-2, ενώ στο παιχνίδι με την Λάτσιο ήταν μπροστά με 3-0, με τα δυο παιχνίδια να ήταν εκτός έδρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από