Η Ρόμα, με το γκολ του Πελεγκρίνι στο 38', επικράτησε της Λάτσιο με 1-0 στο «Ντέρμπι Ντέλα Καπιτάλε». Ο Κώστας Τσιμίκας έκανε το ντεμπούτο του με τους «τζαλορόσι».
Επιστροφή στις νίκες για τη Ρόμα στη Serie A, μετά την ήττα από την Τορίνο. Οι «τζαλορόσι» επικράτησαν με 1-0 της Λάτσιο στο «Ολίμπικο» για την 4η αγωνιστική και έφτασαν τις τρεις νίκες και τους 9 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Καταστροφικό ξεκίνημα για τη Λάτσιο στη σεζόν, καθώς μετά από τέσσερα παιχνίδια μετράει 3 ήττες και ισάριθμους βαθμούς. Ντεμπούτο με τη φανέλα της Ρόμα έκανε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 81ο λεπτό. Επεισοδιακό φινάλε στο παιχνίδι, με δύο αποβολές για τη Λάτσιο.
Οι γηπεδούχοι είχαν τις πρώτες προσπάθειες στον αγώνα, με τους Πέδρο και Μπελαγιάν, ωστόσο η Ρόμα ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα, καθώς στο 38′ εκμεταλλέυτηκε το λάθος από τον Νούνο Ταβάρες, με τον Σουλέ να μοιράζει στον Πελεγκρίνι για να κάνει το 1-0. Οι γηπεδούχοι θέλανε να αντιδράσουν στο δεύτερο μισό, ωστόσο ο Σβίλαρ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.
Διαβάστε επίσης: Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για το ντέρμπι και ο παράγοντας Ποντένσε
Στο δεύτερο μέρος, η Λάτσιο βρέθηκε κοντά στο να ισοφαρίσει, με τον Ντιά να βρίσκεται σε τετ-α-τετ με τον Σβίλαρ, ωστόσο δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε και αστόχησε. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ, με τον Καστεγιάνος να απειλεί περισσότερο. Στο 85′ ωστόσο, ο Μπελαγιάν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Κονέ, και δυσκόλεψε το έργο της ομάδας του. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Λάτσιο βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ στο 90+3′, με ένα τρομερό σουτ του Κατάλντι, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και η Ρόμα πήρε τη νίκη.
Μετά το σφύριγμα της λήξης, ο Ματέο Γκεντουζί αποβλήθηκε από τον Σιμόνε Σότσα για έντονη διαμαρτυρία.
Λάτσιο: Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Χίλα, Ρομανιόλι, Ταβάρες (46′ Πελεγκρίνι), Γκεντουζί, Ροβέλα (46′ Κατάλντι), Ντελέ-Μπασιρού (14′ Μπελαγιάν), Πέδρο (79′ Νόσλιν), Ντιά (62′ Καστεγιάνος), Τζακάνι
Ρόμα: Σβίλαρ, Τσελίκ, Μαντσίνι, Εντικά, Ρεντς, Κριστάντε (81′ Ελ Αϊνάουι), Κονέ, Ανχελίνιο (81′ Τσιμίκας), Σουλέ (73′ Μπαλντάνζι), Πελεγκρίνι (73′ Πισίλι), Φέργκιουσον (66′ Ντόβμπικ)
Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (19/09)
Λέτσε-Κάλιαρι 1-2
Σάββατο (20/09)
Μπολόνια-Τζένοα 2-1
Βερόνα-Γιουβέντους 1-1
Ουντινέζε-Μίλαν 0-3
Κυριακή (21/09)
Λάτσιο-Ρόμα 13:30
Τορίνο-Αταλάντα 16:00
Κρεμονέζε-Πάρμα 16:00
Φιορεντίνα-Κόμο 19:00
Ίντερ-Σασουόλο 21:45
Δευτέρα (22/09)
Νάπολι-Πίζα 21:45
Η επόμενη (5η) αγωνιστική:
Σάββατο (27/09)
Κόμο-Κρεμονέζε 16.00
Γιουβέντους-Αταλάντα 19.00
Κάλιαρι-Ίντερ 21.45
Κυριακή (28/09)
Σασουόλο-Ουντινέζε 13.30
Ρόμα-Βερόνα 16.00
Πίζα-Φιορεντίνα 16.00
Λέτσε-Μπολόνια 19.00
Μίλαν-Νάπολι 21.45
Δευτέρα (29/09)
Πάρμα-Τορίνο 19.30
Τζένοα-Λάτσιο 21.45