Σκοράρει non stop ο Κουαλιαρέλα: Ισοφάρισε ρεκόρ 25ετίας του Μπατιστούτα! (pic+vid)

Ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα σκόραρε για 11ο σερί ματς στη Serie A ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα

Ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα πέτυχε ένα σπουδαίο επίτευγμα φορώντας τη φανέλα της Σαμπντόρια, καθώς σκόραρε σε 11ο συνεχόμενο ματς στην Serie A, ισοφαρίζοντας ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ!

Ο Ιταλός επιθετικός στην αναμέτρηση μεταξύ της Σαμπντόρια και της Ουντινέζε στο «Λουίτζι Φεράρις»  άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης. Τα γκολ που σημείωσε στον θρίαμβο της «Σαμπ» κόντρα στην πρώην ομάδα του, Ουντινέζε, ήταν αρκετά για να προσθέσουν το όνομά του στο πάνθεον της ιστορίας της ιταλικής λίγκας, αφού ισοφάρισε το ρεκόρ όλων των εποχών του Αργεντινού, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα!

Ο «Μπατιγκόλ»  είχε σκοράρει στις 11 πρώτες αγωνιστικές στη σεζόν 1994-95 και ήταν κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ για αρκετό καιρό. Ωστόσο, 24 χρόνια μετά ήρθε ο 35χρονος Κουαλιαρέλα για να μοιραστεί την κορυφή μαζί του, έχοντας συνολικά 16 τέρματα στην Serie A (πρώτος σκόρερ της φετινής σεζόν).

Ταυτόχρονα, ο Ιταλός επιθετικός έφτασε τα 143 γκολ στην ιταλική λίγκα, ανεβαίνοντας στην 28η θέση με τους κορυφαίους σκόρερ, έχοντας ξεπεράσει τους Βιέρι και Ντι Βάιο (από 142 γκολ και οι δύο).

Φυσικά, ο άσος της Σαμπντόρια θα έχει την ευκαιρία να πατήσει μόνος του στην κορυφή, αφήνοντας πίσω του τον Μπατιστούτα. Κι αυτό μπορεί να συμβεί στην ερχόμενη αγωνιστική (22η), απέναντι σε μια ακόμα πρώην ομάδα του, την Νάπολι, που υποδέχεται την ομάδα της Γένοβας.

Μετά το τέλος του ματς, ο Ιταλός επιθετικός συγκλόνισε, όταν με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για το απίστευτο ρεκόρ που έκανε!

«Είναι αδιανόητο. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος, γιατί απλώς δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο», δήλωσε αρχικά στο Sky Sport Italia. «Στο πρώτο γκολ, είχα μισή χαρά, για το ρεκόρ, γιατί πάντα δείχνω σεβασμό προς τους πρώην φίλους μου στην Ουντινέζε. Είμαι επίσης άφωνος, πιστέψτε με! Αυτή είναι η ζωή μου» είπε πνιγμένος στα δάκρυα.

«Θα είμαι 36 σε λίγες μέρες, γι ‘αυτό με κάνει τόσο υπερήφανο αυτό το ρεκόρ. Όλα αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν και όλες αυτές οι θυσίες οδήγησαν σε αυτό, κάτι που ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί».

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από