Ζιλμπέρτο Σίλβα : «Μου έκαναν χειρονομίες πιθήκων, πέταγαν μπανάνες στον Σισέ»

Ο παλαίμαχος άσος, που αγωνίστηκε για μια τριετία στον Παναθηναϊκό (2008-2011) αναφέρθηκε στα περιστατικά ρατσισμού που βίωσε στα ελληνικά γήπεδα.

Σε δύο περιστατικά ρατσισμού, που βίωσε την εποχή που αγωνιζόταν στην Ελλάδα ως παίκτης του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, μιλώντας στην «Daily Mail».

Ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος, που έπαιξε στο Τριφύλλι από το 2008-2011, αποκάλυψε ότι σε ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όταν έκανε προθέρμανση ορισμένοι οπαδοί των γηπεδούχων του έκαναν χειρονομίες πιθήκων.

Παράλληλα, τόνισε ότι σε έναν αγώνα του Παναθηναϊκού στην Βόρεια Ελλάδα, κάποιοι είχαν πετάξει μια πλαστική μπανάνα στον Τζιμπρίλ Σισέ.

Για το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη: «Σε έναν αγώνα με τον Πανιώνιο και ενώ έκανα προθέρμανση και ξαφνικά είδα τους οπαδούς να μου κάνουν χειρονομίες πιθήκων. Η αντίδραση μου ήταν να κάνω το ίδιο…Ίσως δεν ήταν η καλύτερη αντίδραση, αλλά το έκανα για να αντιληφθούν πως ήταν να κάνουν αυτές τις χειρονομίες. Σταμάτησαν αμέσως επειδή υποθέτω πως δεν περίμεναν από μένα να κάνω αυτή την ενέργεια. Στη συνέχεια τους έκανα κάποιες αστείες γκριμάτσες και φιλούσα το δέρμα μου».

Για το περιστατικό με τον Τζιμπρίλ Σισέ: «Παίζαμε κάπου στη βόρεια Ελλάδα και πέταξαν στον Τζιμπρίλ Σισέ μια πλαστική μπανάνα. Όταν τον είδα να σταματά και να αντιδρά στους οπαδούς, έτρεξα κοντά του και του είπα. “Ξέχνα τους, σε χρειαζόμαστε”.  Στο ημίχρονο ήταν όλοι πολύ αναστατωμένοι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από