ΑΕΚ : Ρεκόρ καριέρας για Λιβάγια

Μπορεί να μην είχε τη φήμη του γκολτζή όταν ήρθε για λογαριασμό της ΑΕΚ, όμως έχει καταφέρει να βγάλει αυτή τη ρετσινιά πετυχαίνοντας μάλιστα και ρεκόρ καριέρας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Μάρκο Λιβάγια ήρθε πριν από επτά μήνες στην ΑΕΚ με τη φήμη του επιθετικού που δεν βάζει εύκολα γκολ. Τα 19 τέρματα που είχε σκοράρει σε πέντε χρόνια καριέρας, ήταν η ξεκάθαρη απόδειξη σε αυτό το συμπέρασμα. Κάτι τέτοιο όμως, δεν έχουμε δει με τη φανέλα της Ένωσης… Την Κυριακή (14/1) στον αγώνα εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα ο Κροάτης φορ άνοιξε το σκορ φτάνοντας τα οκτώ γκολ μέσα στη σεζόν και καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ που ήταν τα επτά με τη Λας Πάλμας στην περασμένη σεζόν.

Ο Λιβάγια είναι μόλις 24 ετών και όπως καταλαβαίνουμε υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης στο παιχνίδι του. Το σκοράρισμα είναι βασικός παράγοντας και ήδη έχει κάνει υπέρβαση, με την υψηλότερη συγκομιδή της καριέρας του, την ώρα απομένουν περίπου 20 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Είναι δεύτερος σκόρερ της ΑΕΚ με οκτώ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, πίσω μόνο από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που έχει έντεκα. Συγχρόνως, η Superleague είναι το πρωτάθλημα στο οποίο έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του (έξι), μιας και είχε από πέντε σε Serie A και La Liga.

Κατόπιν, ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι πως όλα τα γκολ που έχει πετύχει στη φετινή σεζόν, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις επιτυχίες της ΑΕΚ. Άρχισε με τα δύο κόντρα στην Αούστρια Βιέννης, στην ισοπαλία (2-2) που κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ στη μάχη της πρόκρισης στους 32 του Europa League. Ακολούθησαν, η νίκη (1-0) με τον ΠΑΟΚ, η ισοφάριση (1-1) στις καθυστερήσεις με τον Παναθηναϊκό, ενώ ήταν εκείνος που είχε ανοίξει το σκορ στις νίκες ενάντια σε Πλατανιά, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά τα γκολ του Λιβάγια στις δύο τελευταίες σεζόν:

Σεζόν 2016/17 – 7 ΓΚΟΛ

1. Λας Πάλμας-Βαλένθια 2-4 Πρωτάθλημα
2. Λας Πάλμας Βαλένθια 2-4 Πρωτάθλημα
3. Αλαβές-Λας Πάλμας 1-1 Πρωτάθλημα
4. Λας Πάλμας-Λεγανές 1-1 Πρωτάθλημα
5. Ατλέτικο Μαδρ.-Λας Πάλμας 2-3 Κύπελλο
6. Ατλέτικο Μαδρ.-Λας Πάλμας 2-3 Κύπελλο
7. Λας Πάλμας-Οσασούυνα 5-2 Πρωτάθλημα

Σεζόν 2017/18 – 8 ΓΚΟΛ

1. ΑΕΚ-Αούστρια Βιέννης 2-2 Europa League
2. ΑΕΚ-Αούστρια Βιέννης 2-2 Europa League
3. ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0 Πρωτάθλημα
4. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1 Πρωτάθλημα
5. ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 Πρωτάθλημα
6. ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 Πρωτάθλημα
7. Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2 Πρωτάθλημα
8. ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 Πρωτάθλημα

* Πέρα από τα προαναφερθέντα, ο Λιβάγια σε όλη την καριέρα του είχε πετύχει 4 γκολ με την Ιντερ (2012/13), 6 με την Αταλάντα (τα πέντε τη σεζόν 2013/14), ένα με τη Ρούμπιν Καζάν (2014/15) και ένα με την Έμπολι (2015/16).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από