ΠΑΟΚ : Πήρε το «ναι» του Δήμου η Νέα Τούμπα

Πράσινο φως για τη Νέα Τούμπα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένα από τα βασικότερα θέματα της σημερινής συνεδρίασης στον Δήμο Θεσσαλονίκης ήταν και η γνωμοδότηση σχετικά με τη Νέα Τούμπα και πιο συγκεκριμένα η «γνωμοδότηση στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την ανέγερση νέου γηπέδου στην περιοχή Τούμπα του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το δημοτικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, όλοι ψήφισαν υπέρ, εκτός από τρία «λευκά», ενώ κανείς δεν ψήφισε κατά.

Για τις προδιαγραφές του έργου, την ενημέρωση έκανε ο αρχιτέκτονας – μελετητής, Τάκης Δούμας. Όπως ανέφερε, το νέο γήπεδο θα διατηρήσει τις σημερινές του διαστάσεις με χωρητικότητα 30.000 – 35.000 θεατών, με διαφορετικό όμως ύψος στις κερκίδες και τέσσερις περιοχές πρόσβασης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε πως πρόκειται για επένδυση ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ για την πόλη, η οποία θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας και περίπου 7.000 θέσεις όταν θα λειτουργήσει το γήπεδο. Τόνισε ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν ταχύτατα, προκειμένου εντός του 2021 να γίνει η προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και μετά την έγκρισή του και από τον δήμο ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από