Ο Μπουφάλ, το «όχι» σε Κινέζους, Αραβες, Ανζέ, η επίσημη πρόταση της Μπέτις και ο Ολυμπιακός του… Champions League

Η «Equipe» αποκάλυψε ότι η Ανζέ έκανε πρόταση για τον Σοφιάν Μπουφάλ, αλλά ο ίδιος ζήτησε χρόνο, ενώ απέρριψε Κίνα και Εμιράτα, περιμένοντας Ολυμπιακό. Γιατί δυσκολεύει τα πράγματα η Μπέτις.

Ο Σοφιάν Μπουφάλ είναι το πρόσωπο που ιντριγκάρει περισσότερο από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή που έχει απασχολήσει τη φετινή μεταγραφική περίοδο τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Είναι ένας ζογκλέρ των γηπέδων, που ενθουσιάζει τους φίλους των Πειραιωτών με την ποιότητα και το ταλέντο του. Αλλά παράλληλα είναι μία πολύ δύσκολη περίπτωση. Καθώς από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι είναι προς πώληση από τη Σαουθάμπτον, οι προσφορές που έπεσαν στο τραπέζι άρχισαν να πληθαίνουν.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Equipe», αναφέρει ότι για την απόκτηση του Μπουφάλ κινήθηκε επίσημα η πρώτη ομάδα του, η γαλλική Ανζέ. Ο ίδιος φέρεται να έβαλε στον… πάγο τον σύλλογο που τον ανέδειξε (2013-2015), καθώς θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες του και δεν θα μπορέσει να του προσφέρει την ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλους ή να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Ανζε κινήθηκε επίσημα, θεωρώντας ότι η κατάσταση του Μπουφάλ αποτελεί «σπουδαία ευκαιρία» για τον σύλλογο να εντάξει στο δυναμικό του έναν τόσο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή και για αυτό ξεκίνησαν επαφές με τους εκπροσώπους του. Ο 26χρονος Μαροκινός εξτρέμ, ωστόσο, ζήτησε χρόνο για να απαντήσει, με την Ανζέ να τον πιέζει και η μεταγραφή να μην προχωράει προς το παρόν.

Επιπλέον, η «Equipe» ανέφερε ότι ο Μπουφάλ έχει ήδη αρνηθεί τεράστιες οικονομικά προτάσεις από την Κίνα και τα Εμιράτα, ελπίζοντας να παραμείνει σε ομάδα υψηλού επιπέδου και ει δυνατόν σε κάποιον σημαντικό σύλλογο των 5 κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Ή να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Με τη γαλλική εφημερίδα να αναφέρει ότι οι Ερυθρόλευκοι, με δέλεαρ το Champions League έχουν μπει σε αυτή την υπόθεση με σοβαρές πιθανότητες, χωρίς προς το παρόν να έχουν βρει συμφωνία με τη Σαουθάμπτον.

Από εκεί και πέρα, τονίζεται ότι η Μπέτις έκανε επίσημο το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή από τους «Αγίους». Ενώ επαναλαμβάνεται η δεδομένη πρόθεση της Σαουθάμπτον να παραχωρήσει τον Μπουφάλ έναν χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του, ώστε να μην τον χάσει ελεύθερο τον Ιανουάριο.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή, τον πανίσχυρο Μεϊσά Εντιαγέ. Και υπάρχει πίστη ότι εφόσον βρεθεί χρυσή τομή με τη Σαουθάμπτον και τις απαιτήσεις της, η συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή θα είναι διαδικαστικό θέμα. Διότι είναι κάτι που έχει ουσιαστικά διευθετηθεί από την προ ημερών παρουσία του Γάλλου ατζέντη στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός «ελέγχει» την υπόθεση. Παρά το μπάσιμο της Μπέτις, που δυσκολεύει τα πράγματα (σ.σ. η Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι ένα πρωτάθλημα που αρέσει πολύ στον Μπουφάλ), υπάρχει σιγουριά ότι ειδικά με πρόκριση των Πειραιωτών στους ομίλους του Champions League, η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ των Πειραιωτών. Βλέπετε, για να θέλξεις έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, δεν φτάνουν ούτε τα λεφτά (που ο Ολυμπιακός τα δίνει, για να ύπερκαλύψει τις απαιτήσεις του) ούτε το… ελληνικό πρωτάθλημα, που δεν υπάρχει στον χάρτη για παίκτες αυτού του επιπέδου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από