Ενομπακάρε : Tο πουλέν του Καρέρα που… χαιρέτησε πριν καν μας συστηθεί

Ο Μπράιτ Ενομπακάρε ήρθε στην ΑΕΚ με τις ευλογίες του Καρέρα, αλλά είπε γρήγορα... αντίο.

Η παρουσία του Μπράιτ Ενομπακάρε στην ΑΕΚ ήταν από πλέον σύντομες και επεισοδιακές που έχουμε δει στους Κιτρινόμαυρους. Ένας παίκτης που ήρθε το καλοκαίρι έπειτα από εισήγηση του Μάσιμο Καρέρα, ως ένα πολύ ταλαντούχο πρότζεκτ για την ομάδα και τελικώς… αποχαιρέτησε, πριν καν προλάβει καλά-καλά να μας συστηθεί!

Μια παρουσία που κράτησε μόλις μερικούς μήνες και ολοκληρώθηκε εντελώς άδοξα. Βεβαίως, για την ΑΕΚ αυτή η ιστορία είναι πιθανό στην πορεία να αποφέρει κέρδος και μάλιστα μεγάλο. Μιας και ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην απόφαση να γίνει η μεταγραφική υπέρβαση για τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ας τα πιάσουμε όμως από την αρχή…

Ο Ενομπακάρε μπήκε στα ραντάρ της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Το όνομά του έπεσε στο τραπέζι από τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός γνώριζε τον Ενομπακάρε μέσω των επαφών του με συγκεκριμένους σκάουτερ, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό του πρώην συνεργάτη του, Αντόνιο Κόντε.

Αφού έλαβε ένα αναλυτικό report έδωσε την συγκατάθεσή του προκειμένου η ΑΕΚ να «τρέξει» την υπόθεση. Ο Καρέρα ήταν ενήμερος τόσο για τα αγωνιστικά χαρίσματα του Ενομπακάρε, όσο και για τον προβληματικό χαρακτήρα του. Στοιχεία που διαπίστωσε και από κοντά, με την συνεργασία τους στην ΑΕΚ.

Ο Νιγηριανός άσος δεν άργησε να δείξει ανησυχητικά μηνύματα. Μηνύματα που είχαν να κάνουν με την εξωγηπεδική ζωή του. Μάλιστα πρέπει να σημειώσουμε πάνω σε αυτό πως πριν από μερικό καιρό είχε γίνει εντός Σπάτων και μια κουβέντα με τον παίκτη για το συγκεκριμένο ζήτημα, παρουσία και του Ίλια Ίβιτς.

Όπως αποδείχθηκε αυτή η κουβέντα δεν ήταν ικανή να νουθετήσει τον Ενομπακάρε, που έδειξε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Μάλιστα αυτό το αναγνώρισε και ο ίδιος προ ημερών, γι’ αυτό άλλωστε και διευκόλυνε την ΑΕΚ όσον αφορά στη λύση της συνεργασίας τους.

Επί της ουσίας δεν χρειάστηκαν παρά μονάχα δέκα λεπτά συζητήσεων για να κλείσει το θέμα και το συμβόλαιο του Ενομπακάρε να λυθεί. Μια συνεργασία που κράτησε μόλις μερικούς μήνες και θα μείνει στην ιστορία για μια 14λεπτη συμμετοχή και 1 γκολ, απέναντι στην Λαμία…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από