Το… νοσοκομείο της ΑΕΚ

«Βροχή» τα προβλήματα στην ΑΕΚ, με τον Μάσιμο Καρέρα να καλείται να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

Η αλήθεια είναι, πως η σεζόν που διανύουμε δεν είναι και η πιο φυσιολογική, με τον κορωνοϊό να ορίζει τα πάντα στον κόσμο. Οι ομάδες βρέθηκαν σε μια δύσκολη κατάσταση και συγκυρία, με τις περισσότερες να μην κάνουν καν κανονική προετοιμασία. Η περυσινή σεζόν τέλειωσε στα… βάθη του καλοκαιριού και δεν υπήρχε πολύς χρόνος ξεκούρασης για την νέα χρονιά.

Από την αρχή, στην ΑΕΚ επιλέχθηκε η λογική της αυξημένης πίεσης, με τους παίκτες να δουλεύουν εντατικά με καθημερινά προγράμματα εκγύμνασης. Σε κάποιες περιπτώσεις, στα Σπάτα υπήρχαν και διπλές προπονήσεις πρωί-απόγευμα. Ουσιαστικά, αυτό που ήθελαν ο γυμναστής της ομάδας Τζόρτζιο ντ’ Ουρμπάνο μαζί με τον κόουτς Μάσιμο Καρέρα ήταν να αποκτήσουν οι «κιτρινόμαυροι» επαρκή φυσική κατάσταση και να μην «κλατάρουν».

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, οι μυϊκοί τραυματισμοί έχουν χτυπήσει την πόρτα της ΑΕΚ, με τον Μάσιμο Καρέρα να έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Τελευταίο «θύμα» ο Χρήστος Αλμπάνης, με την στρατηγική της Ένωσης να φαίνεται πως δεν αποδίδει.

Μπακάκης, Γκαρσία, Σιμόες και Αλμπάνης

Οι μυϊκοί τραυματισμοί αποτελούν συχνό φαινόμενο στα Σπάτα, με τη ΑΕΚ να έχει «χτυπηθεί» πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από τους πρώτους που έμειναν εκτός με θλάση ήταν ο Μιχάλης Μπακάκης, με τον Έλληνα αμυντικό να τραυματίζεται στην αναμέτρηση με τη Λαμία (27/9). Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Ένωσης βρίσκεται εκτός περίπου ένα μήνα και δίνει μάχη για την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους. Ουσιαστικά, ο Καρέρα τον περιμένει πως και πως για να του… λύσει τα χέρια, καθώς υπάρχει μεγάλο θέμα στο δεξιό άκρο της άμυνας.

Ο επόμενος… άτυχος ακούει στο όνομα Λιβάι Γκαρσία. Ο νέος εξτρέμ του Δικεφάλου τραυματίστηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, με τον απεικονιστικό έλεγχο να δείχνει θλάση δευτέρου βαθμού. Ο 22χρονος εξτρέμ είχε ξεκινήσει πολύ καλά με την κιτρινόμαυρη φανέλα, με τον τραυματισμό να έρχεται σε ένα κρίσιμο σημείο για την Ένωση. Ο Γκαρσία έχει ξεκινήσει ελαφρύ τρέξιμο και δείχνει αποφασισμένος να επιστρέψει νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Τα προβλήματα φυσικά δε σταμάτησαν εκεί για την ΑΕΚ. Μετά από ενοχλήσεις, διαπιστώθηκε πως θλάση υπέστη και ο Αντρέ Σιμόες λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος χαφ προστέθηκε στη μεγάλη… λίστα με τους τραυματίες και η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται σε περίπου τρεις εβδομάδες. Και το πρόβλημα είναι μεγάλο για τον Καρέρα, καθώς ξέμεινε από επιλογές στον χώρο του κέντρου.

Ο τελευταίος που «χτυπήθηκε» από μυϊκό τραυματισμό είναι ο Χρήστος Αλμπάνης, με τον Έλληνα εξτρέμ να παραμένει μόλις 20΄ στο τερέν του ΟΑΚΑ κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η ξεχωριστή περίπτωση Σιμάνσκι και η επιστροφή του Γαλανόπουλου

Στα τέλη του Αυγούστου, ο Νταμιάν Σιμάνσκι υποβλήθηκε σε επέμβαση καθαρισμού του αχίλλειου τένοντα, με τον Πολωνό μέσο να δίνει αγώνα δρόμου για την επιστροφή του στα γήπεδα.

Ο μέσος της ΑΕΚ παραμένει εκτός, αλλά μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς η αποθεραπεία του πηγαίνει πολύ καλά.

Η αποθεραπεία του εξελίσσεται ομαλά και είναι πολύ πιθανό να μπει στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα μέχρι και το τέλος του Οκτώβρη.

Βεβαίως, υπήρξαν και κάποια θετικά μαντάτα το τελευταίο διάστημα, με την επιστροφή του Κώστα Γαλανόπουλου να αποτελεί γεγονός. Μετά από δέκα μήνες, ο Έλληνας χαφ εντάχθηκε κανονικά στο πρόγραμμα της Ένωσης, χαροποιώντας τους πάντες στα Σπάτα.

Ο 22χρονος μέσος της Ένωσης τραυματίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο ματς κόντρα στον Αστέρα, όπου διαγνώσθηκε με βλάβη στο χόνδρο του αστραγάλου του δεξιού ποδιού και στις 27 του ίδιου μήνα υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Ο «Γαλανό» παρέμεινε για αρκετό καιρό στα πιτς, ωστόσο από χθες (19/10) συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα των «κιτρινόμαυρων παικτών».

Η Ένωση θυμίζει… νοσοκομείο τον τελευταίο καιρό. Τα προβλήματα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο είναι πολλά, με τη λέξη «θλάση» να κυριαρχεί στην καθημερινότητα της ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος μπαίνει σε μια σειρά κρίσιμων και απαιτητικών αγώνων, όπου δε θα έχει στις τάξεις του παίκτες ιδιαίτερα κομβικούς, με τον Μάσιμο Καρέρα να… πονοκεφαλιάζει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από