ΠΑΟΚ : Η τιμή του Άμπελ Φερέιρα μειώθηκε στο 1/4

Ο ΠΑΟΚ αγόρασε τον Πορτογάλο προπονητή από τη Μπράγκα για 2 εκατομμύρια ευρώ και ετοιμάζει να τον πουλήσει στην Παλμέιρας με μόλις 600.000 ευρώ.

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να πληρώσει 2 εκατομμύρια ευρώ στη Μπράγκα το καλοκαίρι του 2019, για να αγοράσει τον Άμπελ Φερέιρα, είχε φανταστεί μία διαφορετική εξέλιξη για τον Πορτογάλο προπονητή. Τόσο πολύ πίστευε στον Φερέιρα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, που είχε προβλέψει στο συμβόλαιο του ρήτρα εξαγοράς 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Όμως, ο Άμπελ δεν κατάφερε να ξορκίσει το… φάντασμα του Ραζβάν Λουτσέσκου στην Τούμπα, ούτε και να δικαιώσει (χωρίς απόλυτα δική του ευθύνη) τις υψηλές προσδοκίες. Ο ΠΑΟΚ απώλεσε τα κεκτημένα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχασε «σβηστά» από τον Ολυμπιακό και πήρε τη δεύτερη θέση και το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League επειδή η ΑΕΚ δεν υπέβαλλε ένσταση.

Η αξία του 42χρονου προπονητή μειώθηκε τόσο πολύ στη Θεσσαλονίκη, ώστε ο ΠΑΟΚ τον πουλάει όσο-όσο… Όπως αναφέρει η έγκυρη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «Gazzetta Esportiva», η Παλμέιρας θα καταβάλλει μόλις 600.000 ευρώ αντί της ρήτρας. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν ιδιαίτερα διαλλακτικοί στις συζητήσεις.

Η κατάληξη του Άμπελ είναι ενδεικτική της γενικότερης οικονομικής διαχείρισης στην Τούμπα. Ο προπονητής του Δικεφάλου μέσα σε 16 μήνες, θα πουληθεί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) στο ¼ της τιμής στην οποία αποκτήθηκε και δεν θα φτάσει ποτέ στο αντίτιμο των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από