Ο «εκρηκτικός» Ρέαμπτσιουκ, τα στοιχεία «Τσιμίκα», οι γλώσσες και το πλάνο για να παίξει!

Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ μπήκε δυναμικά στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού και από την πρώτη κιόλας παρουσία του στο Ρέντη έδειξε πράγματα, για το ποδόσφαιρο και τον εαυτό του.

Είναι το νέο πρόσωπο του ρόστερ. Αυτός που περιμένουν όλοι να δουν, το συντομότερο δυνατό. Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ ήρθε στην Ελλάδα με συνθήκες… fast track. Εκανε τα πάντα για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, πήγε κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε, γιατί πίστεψε στο πλάνο και το όραμα των Πειραιωτών, αλλά και στα λόγια του Πέδρο Μαρτίνς. Εκανε πρωτοχρονιά στον αέρα, μόνο κα μόνο για να μπει μια ώρα αρχύτερα στην αγωνιστική εξίσωση του Ολυμπιακού. Και ήδη έκανε την πρώτη του προπόνηση.

Τι μπορεί να διαπιστώσει κανείς από μία προπόνηση; Σίγουρα, δεν είναι το πιο αξιόπιστο δείγμα. Αλλά ήταν επαρκές για να αντιληφθούν όσοι δεν γνώριζαν τον Ρέαμπτσιουκ, ότι ο Ολυμπιακός προχώρησε στην προσθήκη ενός πραγματικά καλού ποδοσφαιριστή, με στοιχεία και χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, που τον κάνουν να διαφέρει από τους περισσότερους. Μια προσθήκη που ήδη κάνει τον Μαρτίνς να χαμογελάει.

Ο Ρέαμπτσιουκ έπαιξε κανονικά στο διπλό. Και μπορεί ακόμη να μην ήξερε καλά καλά το όνομα του παίκτη που είχε μπροστά του, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού του δείχνει να ταιριάζει απόλυτα τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Είναι δυνατός, γρήγορος και πάρα πολύ εκρηκτικός. Με μεγάλη ροπή στην επίθεση. Το παιχνίδι του είναι σχετικά «άγουρο», αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν στοιχεία «Τσιμίκα» στον 22χρονο μπακ. Στοιχεία που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα των αντοχών, ο Ρέαμπτσιουκ είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Οι εξαιρετικές εξετάσεις επιβεβαιώθηκαν και στο γήπεδο, καθώς ο Μολδαβός έβγαλε χωρίς κανένα πρόβλημα όλο το πρόγραμμα και μάλιστα φάνηκε και το γεγονός ότι έχει αγωνιστικό ρυθμό, απόρροια των 13 αγώνων που έχει παίξει με την Πάσος Φερέιρα και τα 8 με την εθνική Μολδαβίας.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε είναι ότι κάτι που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο Ρέαμπτσιουκ είναι ένας εξαιρετικά καλλιεργημένος νέος, αλλά και πολύγλωσσος. Μιλάει άπταιστα Ρουμανικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά, Αγγλικά, ενώ μπορεί να συνεννοηθεί στα Γαλλικά και τα Ιταλικά!

Οσο για τον λόγο που ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να κρατήσει τον Μολδαβό μπακ στο Ρέντη και να τον συμπεριλάβει στην αποστολή του ντέρμπι με την ΑΕΚ, αν και δεν ειχε συμπληρώσει ακόμη 48 ώρες στην Ελλάδα; Ηταν ένα σαφές μήνυμα ότι τον πιστεύει και τον υπολογίζει. Αλλά και μια επιλογή του κόουτς, ωστε ο νέος παίκτης των Πειραιωτών να ενταχθεί άμεσα στο κλίμα της ομάδας και να μπορέσει να βοηθήσει το συντομότερο δυνατό.

Τέος, αναφορικά με το πότε θα αγωνιστεί ο Ρέαμπτσιουκ, εάν όλα πάνε καλά, το πλάνο προβλέπει να πάρει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής, είτε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ειτε σε αυτό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Με τον Μαρτίνς να θέλει πώς και πώς να τον βάλει στο rotation, αλλά να μην βιάζεται. Καθώς η μετάβαση από την Πάσος Φερέιρα σε μια ομάδα ακραίου πρωταθλητισμού, όπως ο Ολυμπιακός, ποτέ δεν είναι απλή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από