Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 0-1

Η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε στη Ριζούπολη του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, χάρη στο γκολ του Ρόμανιτς (10’).

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το φετινό πρωτάθλημα η Λαμία.

Η ομάδα της Φθιώτιδας το βράδυ του Σαββάτο (15/5) επικράτησε στη Ριζούπολη του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, για την 7η και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Superleague. Χρυσός σκόρερ για το συγκρότημα του Γρηγορίου ο Ρόμανιτς, ο οποίος στο 10’ εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του αντιπάλου του και με πλασέ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Με αυτό το τρίποντο η Λαμία ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 10η θέση έχοντας 35 πόντους, ενώ ο Απόλλωνας έμεινε στους 31. Η ομάδα της Ριζούπολης έχει ωστόσο ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς είχε αναβληθεί το παιχνίδι της 6ης αγωνιστική με τον ΠΑΣ Γιάννινα, λόγω κορωνοιού. Το ματς θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (19/5) στις 17:15.

Η Λαμία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Ρόμανιτς. Ο Σέρβος επιθετικός πήρε την μπάλα, μετά την ωραία κεφαλιά-πάσα του συμπαίκτη του, εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του αντιπάλου του, βγήκε απέναντι από τον Βέρχουλστ και με πλασέ έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στα επόμενα 15 λεπτά έχασαν δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 14’ ο Φερνάντεθ βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά ο Επασί μπλόκαρε. Στο 25’ ο Χουχούμης σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.  Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στη Λαμία. Ο Ρόμανιτς στο 45’ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, όμως αυτή τη φορά ο Βέρχουλστ του είπε «όχι» και απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε ο Σέρβος.

Ο Απόλλων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο έχοντας ως στόχο να φτάσει στην ισοφάριση και πίεσε την άμυνα της Λαμίας. Στο 52’ ο Ιωαννίδης πλάσαρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Αντέτζο απομάκρυνε σωτήρια και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 65’ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Μπεντινέλι. Ο Επασί όμως απέκρουσε το σουτ του Λατινοαμερικάνου και έσωσε την ομάδα της Φθιώτιδας. Στο τελευταίο 25λεπτο της αναμέτρησης, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Χουχούμης (79΄Ρώσση), Τσαμπούρης (63΄Ντάουντα), Ντομίνγκες, Κάλισιρ, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Φερνάντεθ, Κολ (79΄Λαγός), Μπεντινέλι, Ιωαννίδης (79΄Βάρκας).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Τζανδάρης (86΄Μπιάρνασον), Γκούγκα, Τιρόνε (58΄Βασιλακάκης), Καραμάνος, Ρόμανιτς (86΄Πίτι).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από