Ανάλυση: O ΠΑΟΚ παίρνει φορ που ποτέ δεν κατάφερε να γίνει αυτό που όλοι περίμεναν

Ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν έφτασε ποτέ τα στάνταρ που σε κάθε ομάδα έβαζε. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει με την τελευταία του ευκαιρία για να νιώσει ο πιο σημαντικός επιθετικός σε έναν σύλλογο.

Όταν η ΑΕΚ έφερνε από την Αγγλία τον Νέλσον Ολιβέιρα ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Διότι ο Πορτογάλος είχε ένα καλό όνομα. Τον συνόδευαν τα 30 γκολ που είχε σημειώσει με τη φανέλα της Νόριτς. Στέκονταν όλοι σε αυτά. 30 γκολ σε περίπου 100 συμμετοχές δεν είναι λίγα, αλλά η Championship όσο κι αν θεωρείται ένα δύσκολο πρωτάθλημα, σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται και το πιο ποιοτικό.

Αν εξαιρέσουμε τη Νόριτς, με την οποία αγωνίστηκε σε 70 αγώνες, ο Ολιβέιρα δεν είχε κάποια πορεία που να τον θεωρείς επιθετικό από το… πάνω ράφι. Είχε προοπτική, είχε τη φιλοδοξία να ξεχωρίσει, μα ποτέ εν έφτασε σε επίπεδο να είναι ο top class επιθετικός. Δεν είναι τυχαίο πως παρά το γεγονός ότι έφτασε σε σημείο να γίνει διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας (έκανε το ντεμπούτο του με τον Πάουλο Μπέντο στον πάγκο), δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί σε αυτή. 17 συμμετοχές, οι περισσότερες ως αλλαγή. 482 λεπτά συμμετοχής συνολικά. Δύο γκολ.

Μάλιστα, υπήρξε περίοδος που οι Πορτογάλοι δεν είχαν καν έναν «καθαρό» επιθετικό να στηριχτούν. Υπήρχε έλλειψη στην… παραγωγή. Ούτε και τότε ο Ολιβέιρα έγινε βασικός. Ούτε και τότε κέρδισε την εμπιστοσύνη που επεδίωκε.

Ερχόμενος στην ΑΕΚ ο Ολιβέιρα ήταν ένα από τα πολύ βαριά συμβόλαια. Αλλά σκόρπισε ενθουσιασμό που ποτέ δεν θα τον δικαιολογούσες αν κοιτούσες την πορεία του. Μονάχα στις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας είχε καταφέρει να διακριθεί αληθινά. Εννιά γκολ στη Νότιγχαμ, οχτώ στη Ρεν, πέντε στην Πάσος Φερέιρα, τέσσερα στη Λα Κορούνια, τρία στην Μπενφίκα, τρία στη Ρέντινγκ, ένα στη Σουόνσι. Αλλάζοντας ομάδες κάθε τόσο, χωρίς να καταφέρνει να… στεριώσει και να γίνει σημαντικός.

Ο ΠΑΟΚ αποκτά έναν επιθετικό που σε σύγκριση με την προηγούμενη θητεία του Λουτσέσκου, όταν και είχε τον Πρίγιοβιτς, βγαίνει… χαμένος. Δεν συγκρίνεται ο Σέρβος με τον Πορτογάλο. Αποκτά έναν φορ που μοιάζει περισσότερο με στοίχημα παρά με safe επιλογή. Και αυτή η μεταγραφή ίσως του κοστίσει στους στόχους που έχει θέσει εν όψει της επόμενης σεζόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από