Η ΑΕΚ και η απόφαση ντροπή για τη Superleague 2

Μια συνάντηση που όσα συμφωνήθηκαν δεν τηρήθηκαν. Κι ένα... παρεάκι που εξακολουθεί να παίρνει αποφάσεις που διαλύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο στα… καλύτερα του. Και μια απόφαση που από όποια πλευρά και να τη δεις δεν μπορείς να βρεις καμία λογική. Την παραμικρή. Σε ένα πρωτάθλημα 36 ομάδων, ανεβαίνεις μόνο ένας. Σε ένα πρωτάθλημα που υπάρχουν δύο όμιλοι των 18 ομάδων, θα υπάρξει ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον όμιλό της έπειτα από 34 αγωνιστικές κι όμως δεν θα πάρει απευθείας την άνοδο. Απόφαση στα όρια του… εξωφρενικού.

Μια απόφαση που έκανε το ελληνικό ποδόσφαιρο να βράζει. Να βράζει με το γνωστό… συνεργείο των Νοτίων Προαστίων, αυτό που ανάγκασε τον Θοδωρή Ζαγοράκη να αποχωρήσει από την ΕΠΟ. Μιας και ο ίδιος είχε συμφωνήσει κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά έμαθε πως τελικά δεν θα προχωρήσει. Ένα… συνεργείο που φορά χρώματα κιτρινόμαυρα.

Αυτούς θεωρούν υπεύθυνους οι εκπρόσωποι των ομάδων της Siperleague 2 για την απόφαση – έκτρωμα της ΕΠΟ. Και είναι αλήθεια πως πρώτα απ’ όλα στους άμεσους ενδιαφερόμενους, δηλαδή στις ομάδες της δεύτερης κατηγορίες, έσκασε σαν… κεραμίδα η συγκεκριμένη απόφαση που θέλει μόνο έναν σύλλογος να ανεβαίνει απευθείας στην πρώτη κατηγορία.

Τι έχει συμβεί; Το κουβάρι δεν είναι δύσκολο να ξετυλιχθεί. Και οι πληροφορίες είναι συγκεκριμένες. Αυτές αναφέρουν πως πριν από 1,5 μήνα ο Ζαγοράκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου και ο πρόεδρος της Superleague, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, είχαν συνάντηση στην οποία συμφώνησαν το… λογικό. Να ανέβουν απευθείας δύο ομάδες. Άλλωστε στο πρωτάθλημα της Superleague 2 θα υπάρξουν δύο όμιλοι, άρα τι πιο λογικό από το να ανέβουν απευθείας οι δύο πρώτοι. Μετά τη συγκεκριμένη συμφωνία απέμενε μονάχα η έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Αλλά εκείνοι έχουν δικούς τους… νόμους και κανόνες. Δικό τους σκεπτικό, που μόνο ποδοσφαιρικό δεν το λες. Με συγκεκριμένη «στόχευση». Ο Ζαγοράκης αντιλήφθηκε πως δεν θα περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή η συμφωνία που ο ίδιος είχε κάνει και… μην τον είδατε.

Ποιος είναι ο λόγος που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επικύρωσε σήμερα μια απόφαση – παρωδία σαν αυτή; Μα φυσικά οι συσχετισμοί στη Superleague. Λίγο πριν το… μεγάλο κόλπο της κεντρικής διαχείρισης. Αν ρίξει κάποιος μια προσεκτική ματιά στις ομάδες της Superleague θα διαπιστώσει πως τα μεγαλύτερα φαβορί για υποβιβασμό αυτή τη στιγμή είναι ομάδες όπως ο Ιωνικός, η Λαμία, ο Απόλλων Σμύρνης. Ομάδες που πρόσκεινται στο… κιτρινόμαυρο μπλοκ.

Και εντός λίγκας; Ούτε που θέλουν να σκέφτονται πως θα «χάσουν» δύο απ’ αυτές τις ομάδες. Την ίδια ώρα που τα φαβορί από τη Superleague 2 είναι ο Λεβαδειακός, η Λάρισα, η Ξάνθη. Ομάδες δηλαδή που δεν ανήκουν στο ίδιο… άρμα. Ομάδες που θα τους «χαλούσαν» πολλά από τα σχέδια που έχουν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα μέλλον που θέλουν να το φέρουν στα δικά τους μέτρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από