Το πρώτο crash test της νέας ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Superleague, όμως σήμερα στην Κρήτη δίνει το πρώτο της πραγματικό crash test...

Στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ και το έργο της κάθε άλλο παρά δύσκολο ήταν. Η Ένωση επικράτησε με 3-0 χάρη σε γκολ των Νταμιέν Λε Ταλέκ (7′), Νορντίν Αμραμπάτ (62′) και Στίβεν Ζούμπερ (66′), ενώ οι Νικαιώτες έπαιζαν με 10 παίκτες από το 33ο λεπτό.

Οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν το ξεκίνημα που ήθελαν, πανηγυρίζοντας τη νίκη επί των νεοφώτιστων. Ωστόσο, αυτό κατά κάποιον τρόπο ήταν αυτονόητο για μια ομάδα, που θέλει να αφήσει πίσω της τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Βελέζ στον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League και να διεκδικήσει τους δύο εγχώριους τίτλους.

Αν κάτι φάνηκε από την πρώτη αγωνιστική είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των τριών τελευταίων εφιαλτικών χρόνων. Η Ένωση έχει αλλάξει ριζικά, κάνοντας restart. Στο αρχικό της σχήμα βρέθηκαν 8 νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ενώ γενικότερα από τους 16 παίκτες που αγωνίστηκαν οι 10 αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

Μια νίκη όμως στην πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό σε ένα αρκετά… ζεστό ΟΑΚΑ και με τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς δεν είναι ικανή ούτε να ενθουσιάσει, ούτε να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Αντιθέτως, το παιχνίδι της Κυριακής (18/9, 18:15) όπου η Ένωση θα «κονταροχτυπηθεί» με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί crash test. Το πρώτο…

Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει

Ο πρώτος μεγάλος… σκόπελος για την Ένωση στη νέα προσπάθεια που κάνει είναι σήμερα. Ο Δικέφαλος δυσκολεύεται παραδοσιακά στην Κρήτη, κάτι το οποίο είναι εύκολα αντιληπτό, ρίχνοντας μια ματιά στην προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων, η οποία είναι απολύτως ισορροπημένη. 16 νίκες ο ΟΦΗ, 16 νίκες η Ένωση και 11 ισοπαλίες!

Και μάλιστα αύριο θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Κρητικούς το παιχνίδι, καθώς οι φίλαθλοι της ομάδας θα πραγματοποιήσουν την επιστροφή τους στις εξέδρες του Γεντί Κουλέ μετά από 1,5 χρόνο. Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή των «κιτρινόμαυρων».

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πραγματοποίησε μια αρκετά καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου έφυγε με τον βαθμό της ισοοπαλίας από το «Κλεάνθης Βικελίδης», δίχως να δεχτεί γκολ, δείχνοντας να έχει κάνει σημαντικά βήματα βελτίωσης σε σχέση με πέρυσι μεσοαμυντικά, αλλά και μεσοεπιθετικά.

Από την άλλη η ΑΕΚ παρά την εύκολη νίκη που πήρε κόντρα στην ομάδα της Νίκαιας χωρίς να παραβιαστεί η εστία της, αντιμετώπισε προβλήματα στα μετόπισθεν, με τον Τουράμ να έχει δύο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ μόλις σε 13 λεπτά παιχνιδιού. Κλασσικές ευκαιρίες, που αν δοθούν στους Κρητικούς, οι πιθανότητες να τιμωρήσουν την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι πολλές.

Σήμερα λοιπόν η Ένωση δίνει το πρώτο της πραγματικό crash test κόντρα στον ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια και η νίκη είναι… μονόδρομος. Εξάλλου, στόχος της ομάδας είναι να πάει στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική της Superleague (Κυριακή 26/9), έχοντας κάνει το 3/3.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από