«Πονοκέφαλοι» από Σολδάνο και Σεμπάστιαν Παλάσιος – Ποιοι καλούνται να πληρώσουν

Μετά το πρόστιμο από τη FIFA, η Μπόκα πρέπει να δώσει χρήματα και στην Ουνιόν για τον Σολδάνο –Γιατί η Ιντεπεντιέντε πρέπει να πληρώσει την Μπόκα για τον Παλάσιος.

Ο Φράνκο Σολδάνο μπορεί να έχει φύγει από την Μπόκα Τζούνιορς και να αγωνίζεται πλέον στην Ισπανία με τη φανέλα της Φουενλαμπράδα ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, αλλά το όνομά του παραμένει σε περίοπτη θέση στα δημοσιεύματα του αργεντίνικου Τύπου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η Μπόκα Τζούνιορς θα πρέπει να πληρώσει άμεσα το ποσό των 15.000 δολαρίων στην Ουνιόν, από την οποία τον απέκτησε ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο του 2019.

Αυτό το ποσό, σύμφωνα με τα όσα τονίζουν οι Αργεντινοί, αντιστοιχεί στο διάστημα που η Μπόκα Τζούνιορς είχε πάρει τον Λατινοαμερικάνο επιθετικό ως δανεικό από την ομάδα του Πειραιά. Ο Σολδάνο αγωνίστηκε συνολικά σε 51 παιχνίδια με τη φανέλα της Χεινέζε, έχοντας 5 γκολ και 2 ασίστ.

Φέτος, ο Αργεντινός έχει αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια με την ισπανική ομάδα, χωρίς ακόμα να έχει καταφέρει να σκοράρει, ενώ το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μπόκα πρόσφατα είχε τιμωρηθεί από τη FIFA με πρόστιμο ύψους 13.000 δολαρίων, καθώς είχε αποκρύψει σημαντικές πληροφορίες που αφορούσαν τον δανεισμό του επιθετικού του Ολυμπιακού.

Ο σύλλογος από την Αργεντινή απέστειλε ψευδή έγγραφα στη FIFA, σύμφωνα με τα οποία ο δανεισμός του ποδοσφαιριστή από τους Ερυθρόλευκους έγινε «με μηδενικό κόστος» και… παρέλειψε τα χρήματα που δόθηκαν στον Ολυμπιακό ως «ενοίκιο» και για τον λόγο αυτό επεβλήθη πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 10.700 δολάρια).

Οπως αναφέρουν οι Αργεντινοί, από τα έγγραφα που είχε στα χέρια της η FIFA, προέκυψε ξεκάθαρα πως στη διαπραγμάτευση μεταξύ της Μπόκα και του Ολυμπιακού για τον Σολδάνο, συμφωνήθηκαν δύο δανεισμοί «με μηδενικό κόστος», ωστόσο επίσης καθορίστηκε με σαφήνεια ότι συμφωνήθηκε «πληρωμή προκαταβολής που, εάν δεν ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς, δεν θα επιστραφεί από τον Ολυμπιακό, αλλά θα διατηρηθεί από τον σύλλογο ως αποζημίωση». Δηλαδή «ποινική ρήτρα», επειδή δεν αποκτήθηκε ο παίκτης με μεταγραφή από τους Αργεντινούς.

Οπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα μάλιστα, το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 700.000 ευρώ. Ποσό που αφορά το συνολικό «ενοίκιο» για τους δύο δανεισμούς του Σολδάνο στην Μπόκα Τζούνιορς (400.000 € ο πρώτος δανεισμός, 300.000 € ο δεύτερος).

Αντίθετα, η Μπόκα Τζούνιορς θα πάρει χρήματα από την Ιντεπεντιέντε για τη μεταγραφή του Σεμπάστιαν Παλάσιος στον Παναθηναϊκό. Χρήματα τα οποία αναλογούν σε τροφεία,  καθώς ο μεσοεπιθετικός του Τριφυλλιού ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπόκα! Με τη φανέλα της Χεινέζε ο Παλάσιος αγωνίστηκε σε 45 παιχνίδια, έχοντας 8 γκολ και 5 ασίστ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από