Η… ελεύθερη πτώση του Βόλου

Από τη μυθική ισοπαλία στην Τούμπα, στο όγδοο συνεχόμενο ματς χωρίς τρίποντο. Ο Βόλος... καταρρέει.

Στα πρώτα ματς του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος, η ομάδα που είχε ξεχωρίσει, ήταν στην… επαρχία. Με ωραίο και θεαματικό ποδόσφαιρο, ο Βόλος είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων στις πρώτες… στροφές της Superleague, με την ομάδα της Μαγνησίας να ξεκινάει με ένα εντυπωσιακό τρία στα τρία.

Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και Ατρόμητος έγιναν φύλλο και φτερό από τον Βόλο, που έδειχνε ικανός για μεγάλα πράγματα στο εφετινό πρωτάθλημα. Αλλωστε, οι πρώτοι… ψίθυροι περί σφήνας στα playoffs είχαν αρχίσει από νωρίς.

Παρόλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα της Μαγνησίας. Με μοναδικό… παράσημο το 4-4 της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Βόλος παραπαίει στα τελευταία παιχνίδια. Με τον χθεσινό αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ να είναι ο τελευταίος… κρίκος στην αλυσίδα των αρνητικών αποτελεσμάτων.

Πέρασαν δύο μήνες από το τελευταίο τρίποντο

Στις 2 Οκτωβρίου, ο Βόλος φιλοξένησε τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό, με την τότε ομάδα του Αμπασκάλ να επικρατεί με 2-1.

Από τότε, ο Βόλος αγνοεί τη… χαρά της νίκης, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στον βαθμολογικό πίνακα της Super League. Στις 8 αναμετρήσεις που ακολούθησαν, η ομάδα της Μαγνησίας μέτρησε 2 ισοπαλίες και 8 ήττες, με το 4-4 της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ να αποτελεί το μοναδικό θετικό πρόσημο του τελευταίου διαστήματος.

Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, έφεραν και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Αχιλλέας Μπέος τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες τον Γκιγκιέρμο Αμπασκάλ, με τον Κώστα Μπράτσο να είναι μέχρι νεωτέρας, ο υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας.

Χθες (11/12), οι Βολιώτες γνώρισαν την πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους, επιβεβαιώνοντας και πάλι πως βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση και σε ελεύθερη πτώση.

Σίγησε το… κανόνι

Βεβαίως, για όλα τα… στραβά, υπάρχει σχεδόν πάντα και μια εξήγηση. Στα πρώτα ματς, που ο Βόλος τα πήγαινε περίφημα, εν πολλοίς το όφειλε και στον Τομ Φαν Βερτ.

Ο 31χρονος επιθετικός είχε ξεκινήσει «καυτός» τη σεζόν, παίρνοντας από το χεράκι την ομάδα της Μαγνησίας. Πέντε γκολ και μια ασίστ στα πρώτα έξι ματς της Super League, με τον Ολλανδό φορ να γίνεται talk of the town. Απαντες παραμιλούσαν με το νέο… λαβράκι του Βόλου, με τη συνέχεια όμως να μη δικαιώνει τις προσδοκίες.

Στα τελευταία επτά ματς πρωταθλήματος, ο Ολλανδός επιθετικός έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ (στην εκτός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό), δείχνοντας πως δε βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι. Με την απόδοσή του, να συμπαρασέρνει στον… γκρεμό και τον Βόλο.

Το ένα διαδοχικό αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο για τον Βόλο, με την ομάδα της Μαγνησίας να δείχνει ανήμπορη να βάλει… φρένο στην κατρακύλα. Από τα όνειρα των playoffs, οι Βολιώτες έχουν φτάσει στην 8η θέση και κινδυνεύουν να μπλεχτούν σε άλλου είδους περιπέτειες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από