Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 0-3 (vids)

Ο ΟΦΗ επικράτησε εύκολα με 3-0 εκτός έδρας του Απόλλωνα Σμύρνης για την εξ αναβολής 13η αγωνιστική της Superleague και εδραιώθηκε στην πρώτη εξάδα.

Μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για την εξ αναβολής 13η αγωνιστική της Superleague.

Ο Λάζαρος Λάμπρου με δύο γκολ (24′, 26′) έβαλε τις βάσεις για τη νίκη και ο Γκαγίεχος με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 63′ διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Ντεμπούτο με το αριστερό για τον Μάρκο Γκρότε στον πάγκο του Απόλλωνα, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να αγωνίζεται με δέκα παίκτες από το 19′ μετά την αποβολή του Γιακιμόφσκι.

Έτσι, οι Κρητικοί εδραιώθηκαν στην πρώτη εξάδα, φτάνοντας τους 26 βαθμούς όσους έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός (με τους «πράσινους» να έχουν παιχνίδι λιγότερο). Από την άλλη, η ομάδα του Απόλλωνα παρέμεινε στην τελευταία θέση με 8 βαθμούς.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά στο ματς και σκόραραν μόλις στο 3′ με τον Ιωαννίδη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ωστόσο, το καλό ξεκίνημα του Απόλλωνα δεν συνεχίστηκε, καθώς στο 19′ ο Γιακιμόφσκι αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα για ανατροπή μέσα στην περιοχή στον Τοράλ, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Νέιρα ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και πέτυχε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, με τον Λάζαρο Λάμπρου να σκοράρει στο 24′ και στο 26 και να θέτει τις βάσεις για τη νίκη των Κρητικών.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει τον έλεγχο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ στο 39′, με τον Λάμπρου να «αγγίζει» το χατ-τρικ, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βέρχουλστ.

Ο Απόλλωνας πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες. Ωστόσο, ο ΟΦΗ κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 63′ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Γκαγιέχος.

Το 0-3 παρέμεινε ως το τέλος, με τον ΟΦΗ να φεύγει με το τρίποντο από τη Ριζούπολη, πετυχαίνοντας την 6η φετινή νίκη του στο πρωτάθλημα.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας (77′ Ρόγκνε), Άλβες, Γιακιμόφσκι, Φατιόν (64′ Κραγιόπουλος), Σλίβκα, Φαν Λα Πάρα (64′ Παμλίδης), Γιαννιώτας (77′ Μαρτίνες), Σίγκνεβιτς (28′ Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (73′ Κοροβέσης), Γκαγιέγος (78′ Σελίμοβιτς), Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (65′ Ναμπί), Τοράλ (73′ Καμάου), Νέιρα (65′ Ντουρμισάι), Λάμπρου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από