Λάζαρος Ρότα: Από την αμφισβήτηση στην αποθέωση, ένα… συμβόλαιο δρόμος

Η επιβράβευση της εξέλιξης. Ο Λάζαρος Ρότα εκτοξεύθηκε υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα και η ΑΕΚ τον... έδεσε.

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες είχε εξελιχθεί η θέση του δεξιού οπισθοφύλακα στην ΑΕΚ. Για χρόνια έψαχνε τον εκλεκτό η Ενωση. Τον παίκτη που θα πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Πόσα και πόσα ονόματα… παρέλασαν από το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα χωρίς να καταφέρουν να καθιερωθούν. Παουλίνιο, Νταντσένκο, Βασιλαντωνόπουλος, Μισελέν είναι μόνο μερικά από αυτά. Μέχρι που στο «κιτρινόμαυρο» προσκήνιο εμφανίστηκε ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό αμυντικός. Ο λόγος φυσικά για τον Λάζαρο Ρότα.

Σεπτέμβρης του 2021 ήταν όταν ο Λάζαρος Ρότα έπαιρνε τον δρόμο για τα Σπάτα. Η περιπέτεια στο ολλανδικό πρωτάθλημα (Φορτούνα Σιτάρντ) λάμβανε τέλος, με την ΑΕΚ να του ανοίγει την… πόρτα της Super League.

Διαβάστε επίσης: Κραυγή αγωνίας από Σεβτσένκο: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, χάνουμε τα σπίτια μας» (pic)

Ασφαλώς, το «κιτρινόμαυρο» ξεκίνημα για τον Ελληνα αμυντικό μόνο εύκολο δεν ήταν. Βίωσε την αμφισβήτηση ο 25χρονος μπακ και χρειάστηκε να κάνει μπόλικη υπομονή για να μονιμοποιηθεί στην… κεντρική σκηνή. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν τον «έβλεπε», με τις πρώτες ευκαιρίες να προέρχονται από τους Γιαννίκη και Οφρυδόπουλο.

Ο Ρότα άκουσε πολλά, αλλά φρόντισε να κλείσει… στόματα και αυτιά. Με το κεφάλι κάτω και με αρκετή δουλειά ο νεαρός αμυντικός έβαλε τα γυαλιά σε όλους. Εστειλε τον Μισελέν του γαλλικού πρωταθλήματος στην πόρτα της εξόδου και έφτασε μέχρι και το σήμερα: Στην υπογραφή νέου συμβολαίου με την ΑΕΚ.

Με το σπαθί του κέρδισε την επέκταση του συμβολαίου του ο 25χρονος αμυντικός. Τίποτα δεν του χαρίστηκε, με την ΑΕΚ να τον επιβραβεύει για τη μέχρι τώρα πορεία του. Ο Ρότα δούλεψε στις αδυναμίες του, ανέβηκε επίπεδο και πλέον η δεξιά αμυντική πτέρυγα της Ενωση φέρει το όνομά του. Με ταχύτητα, δύναμη, καλό διασκελισμό και ικανοποιητική τεχνική, ο νεαρός μπακ δεν το «κουνάει» από το αρχικό σχήμα των «κιτρινόμαυρων».

Φυσικά, η… εκτόξευση του Ελληνα μπακ οφείλεται και στον Ματίας Αλμέιδα. Από την πρώτη στιγμή τον πίστεψε ο Αργεντινός τεχνικός και ο νεαρός φροντίζει συνεχώς να τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Υπό τις οδηγίες του «Πελάδο», ο Ρότα ανέβασε τις μετοχές του και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της εφετινής προσπάθειας της ΑΕΚ για την κατάκτηση του τίτλου. Πάντοτε προσηλωμένος στο πλάνο και τις εντολές του προπονητή, ο 25χρονος κατάφερε να αφήσει στον πάγκο μέχρι τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Εναν παγκόσμιο πρωταθλητή με τα χρώματα της Γαλλίας.

Δίπλα στη λέξη «δουλειά» θα πρέπει να τοποθετηθεί το όνομα του Λάζαρου Ρότα. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω, με την βελτίωση στο παιχνίδι του να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο νεαρός μπακ εδραίωσε την παραμονή του στην ΑΕΚ, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές. Μια συνθήκη που φέρει την υπογραφή του Ματίας Αλμέιδα. Με την εικόνα του στους «κιτρινόμαυρους», είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν και άλλες μεταγραφικές… σειρήνες πέραν της Άντερλεχτ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από