Σίλβα : «Έφυγα με δική μου πρωτοβουλία, έχω εξαιρετική σχέση με τον Μαρινάκη»

Ο Μάρκο Σίλβα αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, στην εξαιρετική σχέση που διατηρεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και στο έργο που παρήγαγε στους Πειραιώτες.

Ο νέος προπονητής της Έβερτον, Μάρκο Σίλβα, παραχώρησε συνέντευξη στην πορτογαλική Record, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους λόγους που έφυγε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2016, λέγοντας μάλιστα ότι διατηρεί εξαιρετική σχέση τόσο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και με τον Γιάννη Βρέντζο.

Τόνισε, δε, πως η αποχώρησή του επήλθε με δική του πρωτοβουλία, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως ήταν ο μοναδικός προπονητής που έμεινε στους «ερυθρόλευκους» για μία ολόκληρη σεζόν μετά τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όταν έφυγα για πρώτη φορά από την Πορτογαλία, πηγαίνοντας στον Ολυμπιακό, δεν το περίμενα εκείνη τη στιγμή να ξεκινήσω διεθνή καριέρα τόσο νωρίς, αν και ήταν στόχος μου, όπως νομίζω κάθε προπονητή. Αν το αναλύσεις, θα δεις ότι εδώ και κάποια χρόνια, από τότε που έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μπορεί να είναι και μία δεκαετία, από τον Ολυμπιακό έχουν περάσει ίσως και 15 προπονητές. Και ποιος ήταν ο μοναδικός που έμεινε στον πάγκο σε μία ολόκληρη σεζόν; Ο κόσμος μπορεί να τα δει αυτά, δεν είναι απλά λόγια. Και θα διαπιστώσει ότι ήμουν ο μοναδικός προπονητής μετά τον Ερνέστο Βαλβέρδε που άρχισε και τελείωσε μία σεζόν στον Ολυμπιακό».

Για τους λόγους που αποχώρησε από τους Πειραιώτες, δήλωσε: «Έφυγα με δική μου πρωτοβουλία. Έχω τρομερή σχέση με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη. Κι έχω μία εξαιρετική σχέση με τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Βρέντζο. Και είμαι απόλυτα βέβαιος πως όταν γυρίσω στην Αθήνα, που δυστυχώς δεν το έχω κάνει, θα τύχω μίας εξαιρετικής υποδοχής. Γιατί οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές.

Η ομάδα ήταν πολύ καλή, έσπασε όλα τα ρεκόρ του συλλόγου μαζί μου (28 νίκες σε 30 αγώνες). Όταν πήρα την απόφαση να φύγω το έκανα για οικογενειακούς λόγους. Και επίσης για λόγους καριέρας. Αποφάσισα να αποχωρήσω. Αν δεν ερχόταν εκείνη τη στιγμή, θα ήμουν προπονητής στον Ολυμπιακό για τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο. Ήταν το συμβόλαιο που είχα για ακόμη ένα χρόνο. Ήταν δική μου απόφαση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από