ΑΕΚ – Μπενεζέ: Τον ήθελε, συμφώνησαν, ανανέωσε με την Γκίνγκαμπ

Έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Η ΑΕΚ τα είχε βρει σε όλα με τον Γάλλο εξτρέμ της Γκίνγκαμπ, αλλά τελευταία στιγμή έμεινε με άδεια χέρια.

Μέχρι να μπουν οι τελικές υπογραφές καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι σίγουρη για την αγορά ενός παίκτη. Μπορεί στην τελευταία «στροφή», όλα να αλλάξουν. Πάντοτε υπάρχουν και μελανά σημεία για την εκάστοτε ομάδα στις μεταγραφικές περιόδους. Η ΑΕΚ, για παράδειγμα, φέτος είχε έρθει πολύ κοντά στον 27χρονο Γάλλο εξτρέμ, Νικολά Μπενεζέ. Τα είχαν μιλήσει, τα είχαν συμφωνήσει, αλλά τελευταία στιγμή ο πρόεδρος των Γάλλων, Μπερτράν Ντεπλά, αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιο του παίκτη για έναν ακόμα χρόνο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Ένωση είχε βάλει στο τραπέζι συμβόλαιο 2+1 χρόνων και οικονομικές απολαβές ύψους 700-800 χιλιάδων ευρώ. Ο παίκτης που αποκτήθηκε από τους Κοκκινόμαυρους το καλοκαίρι του 2015, από την Εβιάν στην οποία ανήκε έναντι 1.200.000€, έβλεπε θετικά την προοπτική να αγωνιστεί εκτός Γαλλία για πρώτη φορά στην καριέρα του. Όμως εν τέλει οι διοικούντες την ομάδα αποφάσισαν να ανανεώσουν το συμβόλαιό του μέχρι τον Ιούνη του 2020.

Η ΑΕΚ που μέχρι στιγμής μόνο «πληγές» μετράει ψάχνει τον αντικαταστάτη του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (Ολυμπιακός), του Σέρχιο Αραούχο (Λας Πάλμας), του Όγκνιεν Βράνιες (Άντερλεχτ). Οι Κιτρινόμαυροι θέλουν άμεσα ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης. Θα κινηθούν αρχικά για εξτρέμ και σέντερ φορ και δευτερευόντως για έναν στόπερ που θα πλαισιώσει τους Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλο.

Πάντως στο όνομα του Νικολά Μπενεζέ στη μεταγραφική λίστα τους οι ιθύνοντες των Κιτρινόμαυρων έβαλαν ένα μεγάλο «Χ». Το έσβησαν και πάνε παρακάτω. Για να δούμε τι… έχασαν. Ο 27χρονος ακραίος επιθετικός έχει μια ποδοσφαιρική ζωή εντός Γαλλίας (στην πρώτη και τη δεύτερη εθνική κατηγορία). Έχει αγωνιστεί κατά σειρά στις Νιμ (2010-2013), Εβιάν (2013-2015), Καέν (2014-15), Γκίνγκαμπ (2015 έως σήμερα). Έκλεισε τη χρονιά που μας πέρασε με συνολικά 29 συμμετοχές, τρία τέρματα και τέσσερις ασίστ σε 1.651 λεπτά συμμετοχής.

https://www.youtube.com/watch?v=NWkJ5tbFeCU

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από