Γιώργος Τουρσουνίδης : «Ο ΠΑΟΚ τον πρώτο λόγο»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στη ρεβάνς της Ελβετίας.

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107.4 FM αναφορικά με το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία για τα προκριματικά του Champions League χαρακτηρίζοντας ένα σκαλί κάτω από το «Δικέφαλο» τους Ελβετούς ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την πρόκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αγώνα με τη Βασιλεία: Το παιχνίδι ήταν καλό. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και για την συγκεκριμένη εποχή και για πρώτο επίσημο παιχνίδι ήταν πολύ καλός θα έλεγα. Η ομάδα ήταν γνωστή, όπως την περιμέναμε επειδή έχει παραμείνει ο ίδιος κορμός από πέρσι. Ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και προσπαθεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Ήμασταν άτυχοι στη φάση του γκολ που δεχτήκαμε, αλλά η απόδοση γενικά ήταν ικανοποιητική. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πολύ πιο έτοιμος από τη Βασιλεία και το θετικό είναι ότι είναι μια ομάδα συνέχεια της περσινής με την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο σκεπτικό προπονητή και παικτών. Αυτό είναι το πιο βασικό.

Για το αν θεωρεί δίκαιο αποτέλεσμα το 2-1: Δεν θα έλεγα ότι είναι δίκαιο. Η στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ και ο τρόπος που το δεχτήκαμε δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Από κει και πέρα οι Ελβετοί είχαν δύο ευκαιρίες, αλλά και ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες πέρα από τα δύο γκολ. Νομίζω ότι τον ΠΑΟΚ τον αδικεί το σκορ. Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Βέβαια σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι η νίκη πάντα μετράει. Με βάση και τη χθεσινή εικόνα θα πω ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερη ομάδα, έχει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, είναι πιο καλοστημένη ομάδα και θεωρώ ότι και μέσα στην Ελβετία θα έχει τον πρώτο λόγο για το αποτέλεσμα και για την πρόκριση.

Για το αν θα είναι σημαντικό να σκοράρει ο ΠΑΟΚ στην Ελβετία: Βέβαια, είναι πολύ βασικό. Και νομίζω ότι έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα του ΠΑΟΚ και με την επιθετική φιλοσοφία που έχει και με τους παίκτες που δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, θεωρώ και είμαι πεπεισμένος ότι θα σκοράρει μέσα στην Ελβετία και αυτό νομίζω θα είναι και το καλύτερο.

Για το ντεμπούτο του Ζαμπά: Ηταν πολύ θετικό. Πρώτη φορά μέσα στην Τούμπα και σε ευρωπαϊκό παιχνίδι είχε πολύ θετική παρουσία. Δείχνει ότι έχει καλά στοιχεία και ξέρει ποδόσφαιρο. Από παιχνίδι σε παιχνίδι θα εγκλιματιστεί και θα καταλάβει τι εστί και τι σημαίνει ΠΑΟΚ και νομίζω ότι έχει να δώσει πολλά.

Για το αν ο ΠΑΟΚ έδειξε κάποιες αδυναμίες λόγω του ότι δεν ενισχύθηκε μεταγραφικά: Νομίζω ότι η εικόνα ήταν αυτή που περιμέναμε να δούμε. Το σύνολο ήταν το ίδιο με πέρσι και ήταν πολύ καλό. Είναι πολύ βασικό το ότι έχει μείνει ο κορμός και ο ίδιος προπονητής. Το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο και διοικητικά υπάρχει σταθερότητα. Όλα αυτά συντελούν στο να δείξει η ομάδα καλύτερο πρόσωπο φέτος. Σίγουρα ο κόσμος περίμενε ενίσχυση, αλλά νομίζω οι αρμόδιοι που τρέχουν αυτά τα θέματα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά. Εγώ ελπίζω ότι αν περάσει ο ΠΑΟΚ τη Βασιλεία μπορεί να γίνει κάποια ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις ώστε να ανέβει περισσότερο το επίπεδο της ομάδας. Στη θέση του σέντερ φορ χρειάζεται ακόμη ένας παίκτης γιατί υπάρχει μόνο ο Πρίγιοβιτς. Καλός παίκτης να είναι αυτός που θα έρθει και να βοηθήσει την ομάδα και από κει και πέρα, τη θέση τη γνωρίζει καλύτερα ο προπονητής που χρειάζεται. Αυτοί που θα έρθουν πρέπει να είναι καλύτεροι από τους υπάρχοντες και να είναι έτοιμοι να μπουν να βοηθήσουν την ομάδα.

Για τη Βασιλεία: Σίγουρα είναι μια ομάδα πιο έμπειρη από τον ΠΑΟΚ. Εχει παίξει αρκετές φορές στο Champions League. Την περίμενα πολύ καλύτερη από ότι την είδα χθες. Την είδα και στο ματς του Σαββάτου με την Σεντ Γκάλεν και γι αυτό είπα ότι ΠΑΟΚ είναι καλύτερος σε όλα τα επίπεδα. Έχει προβλήματα και το δείχνει, σίγουρα όμως στην έδρα της θα είναι καλύτερη. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η ομάδα που περιμέναμε όλοι. Θεωρώ ότι είναι ένα σκαλοπάτι κάτω από τον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα.

Για τη ρεβάνς: Σίγουρα λάθη μπορεί να γίνουν όπως χθες. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση σε όλα τα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει εκεί και να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει. Να είναι στιβαρός αμυντικά με βάση το σύστημα που θα παίξει. Να δείξει χαρακτήρα και τα καλά στοιχεία που έχουν οι παίκτες του. Όπως είπα και στην αρχή, ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα σε όλους τους τομείς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από