Χιμπέρνιαν – Αστέρας Τρίπολης 3-2

Ο Κυριακόπουλος χάρισε στον Αστέρα προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στη Χιμπέρνιαν στο ημίχρονο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Σκωτσέζοι πέτυχαν τρία γκολ στο Β’ μέρος και τελικά επικράτησαν με 3-2 στο πρώτο ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Δικαιούνται να ελπίζουν οι Αρκάδες που είδαν τον Πασαλίδη να αποβάλλεται στο 84ο λεπτό.

Με δύο τέρματα του Γιώργου Κυριακόπουλου, ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε με δύο γκολ της Χιμπέρνιαν στο ημίχρονο όμως τελικά λύγισε… Δέχθηκε τρία γκολ στο δεύτερο μέρος (παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 84’), για να ηττηθεί τελικά με 3-2 στο Εδιμβούργο στο πρώτο ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Στις 2 Αυγούστου στην ρεβάνς της Τρίπολης, οι Αρκάδες διατηρούν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης.

Τις ευκαιρίες η Χιμπέρνιαν, τα γκολ ο Αστέρας!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να πιέσουν στην πρώτη πάσα την ελληνική ομάδα, θέλοντας έτσι να εκμεταλλευθούν το κάθε πιθανό λάθος των φιλοξενούμενων. Προτού όμως προλάβουν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους η ελληνική ομάδα πάγωσε ο Ιστερ Ρόουντ. Μετά από ωραία συνεργασία με τον Τσιλιανίδη, ο Γιώργος Κυριακόπουλος πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στην κλειστή γωνία του Μπογκντάν για το 1-0! Στη συνέχεια οι Σκωτσέζοι πίεσαν και είχαν 3-4 καλές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν.

Χαρακτηριστικά απείλησαν στο 19’ (ΜακΓκιν), στο 22’ (Γουιτάκερ) και στο 30’ (Σλίβκα), όμως όχι μόνο δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αλλά δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 34ο λεπτό ο Κυριακόπουλος, με σουτ-κεραυνό έξω από την περιοχή, άφησε εμβρόντητο τον τερματοφύλακα της Χιμπέρνιαν για το 2-0!

Ο Αστέρας ήταν πλέον αφεντικό του ματς, με τους Σκωτσέζους οπαδούς που ως εκείνη την ώρα τραγουδούσαν ασταμάτητα, να στρέφονται κατά της ομάδας τους και να την αποδοκιμάζουν. Αντιθέτως οι περίπου 50 οπαδοί των Αρκάδων (από Ελλάδα, αλλά και φοιτητές από την Αγγλία) ήταν εκείνοι που έσερναν πλέον τον «χορό» των πανηγυρισμών στο γήπεδο.

Πίεσαν οι Σκωτσέζοι, λύγισε ο Αστέρας των 10 παικτών

Η Χιμπέρινιαν ήταν ξεκάθαρη ανώτερη στο δεύτερο μέρος πίεσε έντονα και κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις αμυντικές ολιγωρίες των Αρκάδων. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 64’ με κεφαλιά του Αμπροουζ μετά από εκτέλεση κόρνερ, σε ένα γκολ που είχε και δόση τύχης, καθώς η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι.

Το 2-2 ήρθε 13 λεπτά αργότερα. Μετά από σέντρα του Αμπρόουζ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Γκρέι (μπήκε στο 46’), που με πλασέ σκόραρε εύκολα για την ισοφάριση.

Οι γηπεδούχοι είχαν αγγίξει το γκολ και στο 51’ όμως ο Αθανασιάδης είχε πει «όχι» στον Μπόιλ με μεγάλη επέμβαση ενώ στο 70’ ο Στίβενσον αστόχησε από πλεονεκτική θέση σε κεφαλιά.

Σαν να μην έφταναν αυτά για τον Αστέρα, ήρθε και η αποβολή του Πασαλίδη στο 84’ (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) και όπως αποδείχθηκε η εξέλιξη αυτή στοίχισε την ολική ανατροπή. Αν και φαινόταν πως η ελληνική ομάδα είχε παγώσει τον ρυθμό, οι προσπάθειες των γηπεδούχων ευοδώθηκαν λίγο πριν την εκπνοή. Ο Μπόιλ πλάσαρε τον Αθανασιάδη, ο οποίος αρχικά είπε «όχι» για να έρθει στη συνέχεια ο Κάμπερι και να στείλει την μπάλα σε κενή εστία για το τελικό 3-2.

Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τον Αστέρα να αισθάνεται μια πικρία, καθώς με λίγη περισσότερη προσοχή θα μπορούσε τουλάχιστον να μην ηττηθεί απόψε…

Γκολ: 64’ Αμπροουζ, 77΄ Γκρέι, 90+3’ Καμπερί – 12’, 34’ Κυριακόπουλος
Κίτρινες: 57’ ΜακΓκι, 57’ Στίβενσον, 66’ Μπόιλ, 74΄ΜακΓκρέγκορ – 25’, 84’ Πασαλίδης
Κόκκινες: 84’Πασαλίδης

Χιμπέρνιαν: Μπόγκνταν, Αμπρόουζ, ΜακΓκρέγκορ, Χάνλον (90+4’ Πορτέους), Στίβενσον, Γουϊτάκερ (46’ Γκρέι), Σλίβκα, ΜακΓκίν, Μάλαν, Μπόιλ, Καμπέρι.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κότσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μπελόκ (56’ Ρόλε), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς (77’ Ανχελ), Τσιλιανίδης (87’ Χριστόπουλος), Μανιάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από