«Ήταν ένα τρομακτικό, περίεργο συναίσθημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που περιέγραψε πώς ένιωσε μετά το γκολ στον τελικό του Conference League, κόντρα στη Φιορεντίνα, στο ντοκιμαντέρ «Ολυμπιακός, ο Θρύλος».
Ο εκ των πρωταγωνιστών της περσινής πορείας των «ερυθρόλευκων» στο Conference League, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, περιέγραψε στο ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε συνεργασία με την βραβευμένη εταιρεία παραγωγής ταινιών «Red Mountain Films» με τίτλο «Ολυμπιακός, ο Θρύλος», τα πρώτα λεπτά μετά το γκολ του κόντρα στη Φιορεντίνα.
Ο Μαροκινός στράικερ θυμήθηκε το ιστορικό γκολ που πέτυχε και μοιράστηκε όσα σκέφτηκε και ένιωσε. «Για να είμαι ειλικρινής μόλις σκόραρα για ένα κλάσμα δευτερολέπτου είχα μια εξωσωματική εμπειρία, δεν ήξερα τι συνέβαινε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Στόχος είναι η κούπα – Πιο δύσκολος αντίπαλος ο παίκτης Σπανούλης»
Αναλυτικά όσα είπε ο Ελ Κααμπί
«Φυσικά οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι γνωστό ότι θέλουν μόνο νίκες και ξέρω ότι είναι η νίκη είναι στο dna τους. Είναι πολύ ενθουσιώδεις και τρελοί με το ποδόσφαιρο.
Χρόνια σκληρής δουλειάς, πάντα σκληρή δουλειά. Τελικά θα αποκομίσεις τα οφέλη της σκληρής δουλειάς. Θα μπορούσα να δουλέψω πέντε χρόνια και να μην αποκομίσω τίποτα. Θα μπορούσες να δουλέψεις μόνο ένα χρόνο και να μην αποκομίσεις τίποτα, και να δουλέψεις έξι μήνες και να αποκομίσεις τα οφέλη. Αυτό είναι το νόημα του ποδοσφαίρου, δούλευα σκληρά από την παιδική μου ηλικία. Το ποδόσφαιρο σήμαινε πάντα πολλά για μένα από την παιδική μου ηλικία. Θυμάμαι ότι μετά το σχολείο άφηνα την σχολική μου τσάντα για να πάω να παίξω ποδόσφαιρο. Ήμουν παθιασμένος με το ποδόσφαιρο.
Προφανώς όλα στην ζωή έχουν προκλήσεις και αυτές οι προκλήσεις μας κάνουν πιο δυνατούς. Υπήρχαν πολλές προκλήσεις, μια από αυτές ήταν η φτώχεια. Δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω ποδοσφαιρικά παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά δόξα τω Θεώ, ξεπέρασα όλες αυτές τις προκλήσεις και ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο. Εργάστηκα σε διάφορες δουλειές για να βοηθήσω τον εαυτό μου και την οικογένεια μου να ξεπεράσουν την φτώχεια. Και δόξα τω Θεώ συνεχίζουμε βήμα προς βήμα και ελπίζουμε για το καλύτερο. Ήθελα πάντα να είμαι η καλύτερη εκδοχή του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και δόξα τω Θεώ ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει αυτή την εκδοχή. Ελπίζω λοιπόν να μην σταματήσει και ελπίζω για περισσότερα, να παραμείνω «πεινασμένος» και να δίνω όλο και περισσότερα».
Για το 1-6 με Μακάμπι: «Σκοράροντας με το ψαλιδάκι, εννοώ ότι για πολύ καιρό ανέπτυξα το αντανακλαστικό στο σώμα μου αν η μπάλα ήταν ψηλά στον αέρα θα σκοράρω χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική».
Για την Άστον Βίλα: «Αυτό που ήθελα ήταν ξεκάθαρο είτε αν σκόραρα ή όχι. Να πάρω ένα θετικό αποτέλεσμα. Φυσικά ο επιθετικός «ζει» για να σκοράρει και όταν το κάνει αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτό τον βοηθάει στο μέλλον. Και δόξα τω Θεώ αυτό το ματς μου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ήταν καθοριστικό το τελικό αποτέλεσμα έδειξε ότι κερδίσαμε το παιχνίδι με ένα καλό σκορ, παίξαμε πολύ καλά. Δείξαμε την πραγματική ουσία του Ολυμπιακού. Για να είμαι ειλικρινής δεν γιορτάσαμε πολύ, μόνο στα αποδυτήρια πολύ απλά. Λέγαμε ότι δεν έχουμε πετύχει πολλά, κερδίσαμε τους ημιτελικούς αλλά ο τελικός περιμένει ακόμη. Είμαστε επαγγελματίες παίκτες και γνωρίζουμε τις ευθύνες μας. Ξέραμε ότι οποιοσδήποτε εορτασμός πρέπει να γίνει μόνο με την κατάκτηση του τίτλου, όχι πριν από αυτό».
Για τον τελικό: «Ήταν ένα τρομακτικό συναίσθημα, περίεργο συναίσθημα, διαφορετικό από όλα τα άλλα παιχνίδια που έχω παίξει στο παρελθόν. Αλλά αν ξέρεις να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου μπορείς να συγκεντρωθείς περισσότερο κατά την διάρκεια του αγώνα. Για να είμαι ειλικρινής μόλις σκόραρα για ένα κλάσμα δευτερολέπτου είχα μια εξωσωματική εμπειρία, δεν ήξερα τι συνέβαινε».
Για τα 11 γκολ στο Κόνφερενς: «Φυσικά είναι ένα όμορφο συναίσθημα να παίζεις σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και να θεωρείσαι ο καλύτερος παίκτης. Μου δίνει μεγάλη τιμή. Και να δείξω στον κόσμο ότι ο Άραβας και ο Αφρικανός παίκτης μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι μια μεγάλη τιμή και ευθύνη για όλους μας να δώσουμε το καλύτερο και είναι επίσης τιμή για το Βασίλειο του Μαρόκου».