Ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο βιβλίο με 330 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με την ιστορία του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και Ερασιτέχνη.
Μετά τα βιβλία «Ολυμπιακός σημαίνει γκολ!» (2024), «Η Ολυμπιακάρα του Γουλανδρή» (2024), «Ένας «Θρύλος» στον ουρανό της Ευρώπης» (2024), «Πειραιάς – «Αγιά Σοφιά», μια ευρωκούπα δρόμος» (2024) και «Ένας αιώνας Ολυμπιακός» (2025), ο Καβαλιώτης εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Πρόδρομος Χρηστίδης προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό μέσω των εκδόσεων «Κέφαλος» το έκτο(!) του βιβλίο, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως «επιτραπέζιο» παιχνίδι γνώσεων!
Ας δούμε όμως τι αναφέρει το οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας εκ των πιο επιτυχημένων πολυαθλητικών συλλόγων του κόσμου, καθώς έχει να επιδείξει εκατοντάδες διακρίσεις και κατακτήσεις τίτλων τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο! Το παρόν βιβλίο είναι το κατάλληλο μέσο για όσους οπαδούς της ομάδας θέλουν να ελέγξουν ή και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, όσον αφορά τη μακρόχρονη ιστορία του αγαπημένου τους συλλόγου!
Διαβάστε επίσης: Το παρασκήνιο της επιστροφής του Μίτσιτς στη Euroleague: Η «τρελή» πρόταση της Φενέρ και ο Ολυμπιακός (pic)
Πρόκειται για ένα «ερυθρόλευκο» trivia quiz book που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως … επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων ανάμεσα σε συγγενείς, φίλους και συνοπαδούς! Εντός αυτού υπάρχουν αρχικά 110 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, έπειτα άλλες 110 για το τμήμα μπάσκετ και τέλος ακόμα 110 για όλα του τα ερασιτεχνικά τμήματα. Στο τέλος κάθε ενότητας, υπάρχουν οι σωστές απαντήσεις με τη μορφή καταλόγου. Η ώρα των αποδείξεων έφτασε! Πόσο ΓΑΥΡΟΣ είσαι?». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέφαλος» και όποιος επιθυμεί να το παραγγείλει, μπορεί να πατήσει ΕΔΩ
Το βιογραφικό του συγγραφέα: Ο Πρόδρομος Χρηστίδης γεννήθηκε στην περιοχή του Φαλήρου Καβάλας στις 4 Οκτωβρίου 1992. Πέρασε τα μαθητικά του χρόνια σε σχολικές μονάδες της Καβάλας και το 2010 αποφοίτησε ως αριστούχος από το 5ο Γενικό Λύκειο της πόλης. Έπειτα, εισήχθη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Ρόδου. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως σερβιτόρος, μπάρμαν και μπαρίστας.
Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας εργάστηκε ως e-shop operator σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου της Καβάλας. Από το 2020 και ως σήμερα, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αγάπησε τον αθλητισμό από μικρός και ως μαθητής Δημοτικού και Γυμνασίου ήταν μέλος όλων των σχολικών ομάδων (σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ) που συμμετείχαν στα τοπικά πρωταθλήματα της Καβάλας, ωστόσο περισσότερο απ’ όλα αγαπούσε το ποδόσφαιρο.
Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία «Goal of Five Σφαγείων» (σημερινός «Απόλλων Καβάλας»), ενώ στη συνέχεια πέρασε από τις «Ελπίδες Καβάλας» καθώς και από τον «Γαλαξία Καβάλας». Στη συνέχεια και για λίγο χρονικό διάστημα, συμμετείχε στα τμήματα Παίδων του «Α.Σ. Ουρανούπολης» και της «Δόξας Θεολόγου – Ποτού». Στα 16 του αποφάσισε να παραμείνει στον αθλητισμό ως φίλαθλος και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στις σπουδές του.
Ερευνά την ιστορία του Ολυμπιακού από το 2010, ενώ το 2023 ξεκίνησε τη συστηματική συγγραφή βιβλίων σχετικά με την ιστορία του Πειραϊκού συλλόγου. Η συγγραφή τον κέρδισε απ’ όταν ήταν ακόμα μαθητής Γυμνασίου και μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει περισσότερα από 250(!) λογοτεχνικά έργα (ποιήματα, διηγήματα, πεζοτράγουδα κλπ). Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε να δημοσιεύει ορισμένα απ’ αυτά μέσω της συμμετοχής του σε διάφορους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.