«Εγώ θα πουλούσα τον Ζαφείρη…»

Πρώην Τσέχος ποδοσφαιριστής σχολίασε την υπόθεση Ζαφείρη και ΠΑΟΚ, δίνοντας τη δική του συμβουλή στη διοίκηση της Σλάβια Πράγας

Επικείμενη θεωρούν στην Τσεχία την αποχώρηση του Χρήστου Ζαφείρη από τη Σλάβια Πράγας. Όχι μόνο τα ΜΜΕ, αλλά και ο Λάντισλαβ Βίτσεκ, πρώην ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας (55 ματς και 13 γκολ), μέλος της χρυσής ομάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 και της χάλκινης ομάδας από το EURO του 1980.

«Είναι τρομερά επικερδής για όλες τις πλευρές, για τις ομάδες και τον Ζαφείρη», έγραψε στην εφημερίδα της πατρίδα τους Sport. «Ομολογώ ότι τα στοιχεία με εκπλήσσουν. Ο ΠΑΟΚ μάλλον βρήκε τον Ωνάση του, αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Διαβάστε επίσης: Τα δεδομένα για τα γκρουπ δυναμικότητας, οι σίγουροι και οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League (pic)

Το να προσφέρει η Σλάβια μια συμφωνία για 300 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ) είναι κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο για έναν ελληνικό σύλλογο. Επιπλέον, ο πεισματάρης μέσος δελεάζεται με μισθό 80 εκατομμυρίων ετησίως ( σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ). Μου είναι σαφές ότι αυτή είναι μια ονειρική προσφορά για τον Ζαφείρη», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Η επιθυμία να φύγει σίγουρα θα είναι τεράστια. Ο Ζαφείρης θα πήγαινε σπίτι, ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, φίλους και γνωστούς. Θα είχε πολλά χρήματα στον λογαριασμό του κάθε μήνα, κάτι που είναι ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο για να φύγει. Θα πήγαινα κι εγώ για τέτοια υπέροχα χρήματα. Το σπίτι είναι σπίτι. Και τα χρήματα είναι χρήματα.

Στις μέρες μας, οι νέοι παίζουν κυρίως για τα χρήματα, μόνο που εμείς παίζαμε για τη δίψα. Οι καιροί έχουν αλλάξει, όλοι κοιτάζουν μόνο τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν έζησα εκείνες τις εποχές, είμαι αουτσάιντερ, αλλά δεν παραπονιέμαι. Ζω καλά, είμαι καλά. Αν ήμουν η Σλάβια, θα τον άφηνα να φύγει, θα τον πουλούσα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παίζει καλά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από