Η Τούμπα θέλει Τσούμπα!

Ο τραυματισμός του Πρίγιοβιτς είναι η μεγάλη ευκαιρία του Ακπόμ να αποδείξει την αξία του και να ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο – Η… βιτρίνα του Europa League και ο χορός κατασκόπων στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι.

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος στράικερ θα χρειαστεί να παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 10 ημέρες. Ο τραυματισμός του 28χρονου επιθετικού δίνει τη δυνατότητα στον Τσούμπα Ακπόμ να αγωνιστεί βασικός στα επόμενα παιχνίδια του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Europa League. Ο 22χρονος θέλει να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που… γέννησε η ατυχία του Πρίγιοβιτς και να «κουβαλήσει» στις πλάτες του την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός και οι άνθρωποι του Δικεφάλου πιστεύουν πολύ στο ταλέντο και τις ικανότητες του νεαρού επιθετικού και θεωρούν ότι έχει όλα τα φόντα για να κάνει μια σπουδαία καριέρα, από την οποία θα βγει κερδισμένος και ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης το φετινό καλοκαίρι επένδυσε στο project που ονομάζεται «Τσούμπα Ακπόμ» και πλέον περιμένει να δει αν η επιλογή της θα αποδειχθεί χρυσοφόρα!

Πρόκειται για ένα παίκτη που έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει το μεγάλο «μπαμ». Ο 22χρονος είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Αγγλίας, έχοντας 40 συμμετοχές και 18 γκολ. Το ντεμπούτο του μάλιστα στην U21 των «τριών λιονταριών» το έκανε την εποχή που στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο νυν τεχνικός της ανδρικής ομάδας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο φορ του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του νυν ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας και σκόραρε 3 γκολ.

Ο υψηλόσωμος στράικερ έχει ρίζες από τη Νιγηρία, αλλά το γεγονός ότι έχει γεννηθεί στο Λονδίνο και έχει αγγλικό διαβατήριο του δίνει τη δυνατότητα να αγωνίζεται στην Ευρώπη χωρίς να πιάνει θέση ξένου. Αυτό είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ακπόμ, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ και τον έφερε στην Ελλάδα. Το αγγλικό διαβατήριο προσμετράται στα συν του 22χρονου στράικερ, για τον οποίο ο Λουτσέσκου έχει άριστη άποψη και θεωρεί ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πολύ σπουδαίο ποδοσφαιριστή.

Το στυλ παιχνιδιού του είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του Πρίγιοβιτς και μάλιστα τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν καλύτερα στα «θέλω» του Ρουμάνου τεχνικού. Ο Σέρβος αναμφίβολα είναι «killer» μέσα στην περιοχή, ωστόσο, εκτός αυτής αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ο Ακπόμ είναι ταχύτατος και κινείται με πολύ μεγάλη ευκολία έξω από το «κουτί». Μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, όπως στο ασφυκτικό πρέσινγκ στους αντίπαλους σέντερ μπακ. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και μπορεί να δώσει σημαντικές ανάσες στους συμπαίκτες του, όταν πιέζεται η άμυνα της ομάδας του.

Αυτά είναι στοιχεία που αρέσουν πολύ στον Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, αλλά και τη διοίκηση του συλλόγου να θεωρούν ότι ο Ακπόμ έχει τα στοιχεία για να ξεχωρίσει και να φτάσει σε τοπ επίπεδο. Οι Ασπρόμαυροι πιστεύουν ότι αν «πιάσει» στον ΠΑΟΚ και καταφέρει να δείξει τις ικανότητές του, τότε θα εκτοξεύσει στα ύψη τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο Αγγλος προέρχεται από ένα πολύ μεγάλο… εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών, όπως είναι αυτό της Αρσεναλ και έχει γαλουχηθεί δίπλα σε σπουδαίους παίκτες. Είναι μόλις 22 ετών και έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ και να φτάσει σε τοπ επίπεδο, γεγονός που θα τον κάνει περιζήτητο και ενδεχόμενη μεταγραφή του θα φέρει χρυσάφι στα ταμεία του Δικεφάλου.

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ακπόμ, για να αποδείξει την αξία του και να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα μεγάλων ομάδων. Ο ΠΑΟΚ θα τον βγάλει στη… βιτρίνα, με στόχο να επωφεληθεί άμεσα βαθμολογικά, αλλά και μελλοντικά σε ενδεχόμενη πώλησή του. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Δικέφαλος κληρώθηκε με την Τσέλσι. Στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων θα βρεθούν πολλοί «κατάσκοποι» μεγάλων ομάδων και ο Ακπόμ θα είναι αναμφίβολα ένας από τους ποδοσφαιριστές που οι σκάουτερς θα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους…

Τη φετινή σεζόν ο Ακπόμ έχει αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, έχοντας «γράψει» συνολικά 47’ λεπτά συμμετοχής. Συγκεκριμένα, έπαιξε ως αλλαγή στα ματς με την Μπενφίκα, αλλά και στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο. Η ευκαιρία που παρουσιάζεται στον 22χρονο είναι πολύ μεγάλη. Απομένει να φανεί αν θα καταφέρει να την αρπάξει από τα μαλλιά και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και να αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει σε τοπ επίπεδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από