Φεντερίκο Μακέντα: Το άγγιγμα του Μίδα!

Κάθε φορά που ο Μακέντα κάνει ντεμπούτο, βάζει και τη σφραγίδα του. Είτε παίζει στο Ολντ Τράφορντ, είτε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Είτε σκοράροντας, είτε πασάροντας μαγικά...

Ήταν 5 Απρίλη του 2009 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται την Άστον Βίλα στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο 17χρονος, τότε, Φεντερίκο Μακέντα, κερδίζει την εμπιστοσύνη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον λίγες μέρες αφότου είχε πετύχει χατ-τρικ με τη δεύτερη ομάδα της Γιουνάιτεντ απέναντι στη Νιούκαστλ.

Οι απουσίες των Ρούνεϊ και Μπερμπάτοφ οδηγούν τον νεαρό φορ στην πρώτη ομάδα κι εκείνος μπαίνει στο ματς στο τελευταίο ημίωρο προκειμένου να βοηθήσει, αν και όσο μπορούσε.

Δέκα λεπτά πριν από το φινάλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφαρίζει στο 2-2 και στο 90′ ο Φεντερίκο Μακέντα ζει το όνειρο. Με μια υπέροχη κίνηση και άπιαστο σουτ βλέπει την μπάλα να αναπαύεται στα αντίπαλα δίχτυα. Το Ολντ Τράφορντ στο… πόδι για να τον αποθεώσει.

Ένα άγγιγμα, τετ α τετ, 3-0

Και φτάνουμε στο σήμερα. Εννιά χρόνια μετά. Με τον Μακέντα να μην έχει κάνει την πορεία την οποία θα περίμεναν τα αγγλικά ταμπλόιντς την επομένη από το γκολ ποίημα που πέτυχε στο ντεμπούτο του με τη Γιουνάιτεντ.

Με τον Μακέντα να μην αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε άλλες συνθήκες, σε έναν άλλο… κόσμο. Όχι στην πλούσια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά στον Παναθηναϊκού του… μνημονίου. Όχι με συμπαίκτες τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Γουέιν Ρούνεϊ, αλλά τον Μπουζούκη, τον Χατζηγιοβάννη, τον Εμμανουηλίδη.

Όχι σε ματς που… καίει, αλλά σε ένα παιχνίδι που μάλλον θα ξεχαστεί όταν θα έρθει το επόμενο. Όχι με το ματς στο 2-2 και τον κόσμο να κρατάει την ανάσα του από την αγωνία, αλλά με τον πίνακα να δείχνει 2-0 και όλα να έχουν κριθεί. Όμως ο Ιταλός βάζει τη σφραγίδα του και σε αυτό του το ντεμπούτο.

Συστήνεται στον κόσμο του Παναθηναϊκού με ένα τακουνάκι… σκέτη μαγεία. Ο Γιόχανσον του έδωσε την μπάλα, ο Μακέντα με το τακουνάκι του την έστρωσε μπροστά του και ο Σουηδός με ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το 3-0 απέναντι στον Λεβαδειακό. Το ντεμπούτο του έχει και πάλι αυτό το… κάτι. Με την ελπίδα πως η συνέχεια θα είναι διαφορετική πλέον για την καριέρα του.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από