Επίσημο: Η ΑΕΛ Novibet ανακοίνωσε την απόκτηση του Σίστο

Στην ΑΕΛ Novibet μέχρι το τέλος της σεζόν ο Πιόνε Σίστο μία μέρα μετά την αποχώρησή του από τον Άρη.

Παίκτης της ΑΕΛ Novibet είναι κι επίσημα ο Πιόνε Σίστο που αποτελεί την έκτη χειμερινή μεταγραφή της ομάδας του Σάββα Παντελίδη.

Ο Δανός άσος έμεινε ελεύθερος χθες από τον Άρη και μία μέρα μετά ανακοινώθηκε από τους «βυσσινί» με συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Η απίθανη ανάρτηση της Λεβερκούζεν με… GTA για την κλήρωση με τον Ολυμπιακό: «Ah sh*t here we go again» (pic)

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ Novibet:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ Novibet ανακοινώνει την απόκτηση του Pione Sisto. Ο 31χρονος Δανός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια εμπειρία, που διαθέτει ταχύτητα και μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της επίθεσης.

Ο Pione Sisto γεννήθηκε στην πόλη Καμπάλα της Ουγκάντα στις 4 Φεβρουαρίου 1995. Σε ηλικία μόλις δύο μηνών ο Sisto μετακόμισε με την οικογένειά του στη Δανία και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έγιναν με τη φανέλα της Tjørring.

Η Midtjylland τον ενέταξε στις ακαδημίες της το 2010 και ο Pione Sisto έκανε όλη τη διαδρομή μέχρι την πρώτη ομάδα πραγματοποιώντας ντεμπούτο στο πρωτάθλημα Δανίας τη σεζόν 2012-2013.

Την αμέσως επόμενη χρονιά ο Δανός winger αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς για τη Midtjylland και την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2016 η ισπανική Celta έβγαλε από τα ταμεία της 6 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της και ο Sisto έφυγε από τη Δανία με συνολικό απολογισμό 113 συμμετοχές (31 γκολ, 11 ασίστ).

Την περίοδο 2016-2020 ο Sisto φόρεσε 135 φορές τη φανέλα της Celta (18 γκολ, 14 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις και έπειτα επέστρεψε στη Δανία και στη Midtjylland, στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Στη δεύτερη θητεία του στην σκανδιναβική ομάδα ο Sisto κατέγραψε 102 συμμετοχές (15 γκολ, 10 ασίστ) και πανηγύρισε ένα Κύπελλο Δανίας.

Τη σεζόν 2023-24 ο Pione Sisto αγωνίστηκε με τη φανέλα της Alanyaspor στην Τουρκία όπου είχε 23 συμμετοχές και 2γκολ.

Τελευταία του ομάδα ήταν ο Άρης όπου σε ενάμιση χρόνο κατέγραψε 32 εμφανίσεις και 2 ασίστ.

Ο Pione Sisto είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Δανίας, με το οποίο έχει αγωνιστεί 26 φορές.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ Novibet καλωσορίζει τον Pione Sisto στην ομάδα και του εύχεται πολλές επιτυχίες με τη φανέλα της ομάδας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από