Τα κλειδιά του Λουτσέσκου για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχει δώσει ξεχωριστές εντολές σε παίκτες που τους θεωρεί κλειδιά που μπορούν να του κάνουν το κάτι παραπάνω και να του φέρουν τη νίκη απέναντι στους ερυθρόλευκους.

Μετά την ΑΕΚ και τον Άρη, ένα ακόμα ντέρμπι θα κληθεί να δώσει απόψε το βράδυ ο ΠΑΟΚ στο Φαληρικό στάδιο. Η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων, καθώς είναι ένα από τα παιχνίδια που όποιος το κερδίσει μπορεί ακόμα και να σε βγάλει πρωταθλητή Χειμώνα ασχέτως αν βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, όπως στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, έτσι και σ’ αυτό με τον Ολυμπιακό έχει καταστρώσει τα πλάνα του δίνοντας έξτρα εντολές σε ποδοσφαιριστές που θεωρεί κλειδιά και θα του φέρουν την πολυπόθητη νίκη απέναντι στους Πειραιώτες. Σε κάθε γραμμή ο Ρουμάνος τεχνικός έχει 1-2 παίκτες που θα στηριχθεί πάνω τους. Αυτοί είναι οι Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Πέλκας και Πρίγιοβιτς.

ΧΟΣΕ ΚΡΕΣΠΟ: Ο Ισπανός αμυντικός, ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ κι αν ο Πρίγιοβιτς δε σκόραρε δις τότε σίγουρα αυτός θα έπαιρνε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη. Ο Χοσέ Κρέσπο είναι με διαφορά ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου της αμυντικής γραμμής. Ο Λουτσέσκου τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει πολλές λύσεις στον προπονητή του μέσα στο γήπεδο, ενώ μαζί με τον Φερνάντο Βαρέλα συνθέτουν αυτή την στιγμή το καλύτερο δίδυμο αμυντικών στην Super League. Απόψε το βράδυ θα έχει ένα δύσκολο έργο απέναντι στους επιθετικούς του Ολυμπιακού. Ωστόσο με την σταθερότητα που έχει δείξει από το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν θα δυσκολευτεί να περιορίσει τις επιθετικές προσπάθειες των ερυθρόλευκων.

ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Ο Πορτογάλος μπορεί να βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση όμως όπως είδαμε και στον τελικό με την ΑΕΚ μπορεί να κάνει στην διαφορά. Φέτος, η αλήθεια είναι, ότι ακόμη δεν έχει φτάσει στα περσινά επίπεδα, όλοι-και κυρίως ο Λουτσέσκου-περιμένουν το φορμάρισμά του και τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ αυτό να συμβεί σε ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι όσο αυτό με τον Ολυμπιακό. Ο ρόλος του είναι τέτοιος (αριστερός μπακ, ουσιαστικά όμως οργανωτής από την πίσω ζώνη) που η μπάλα θα περάσει αρκετά από τα πόδια του. Αν είναι στην καλή του βραδιά μπορεί να κάνει πολλά. Ο Βιερίνια γνωρίζει πολύ καλά την έδρα του Ολυμπιακού έχοντας πετύχει σημαντικά γκολ που χάρισαν νίκες, αλλά και προκρίσεις στο κύπελλο.

ΧΟΣΕ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Ο Βραζιλιάνος χαφ, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν από τους καλύτερους, αυτό περιμένει να δει και σήμερα ο Λουτσέσκου. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τον ξεκούρασε στο ματς κυπέλλου με τον Άρη. Ο Μαουρίσιο, όπως έχουμε αναφέρει από to10.gr είναι ο ποδοσφαιριστής που ξέρει να δίνει το ρυθμό στη μεσαία γραμμή. Είναι άριστος χειριστής της μπάλας και μπορεί να συνδέσει με αρμονία τις γραμμές του ΠΑΟΚ, με την προϋπόθεση πως ο παρτενέρ του Κάνιας θα τον βοηθήσει στο ανασταλτικό κομμάτι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΚΑΣ: Ο 25χρονος μέσος θα είναι το στήριγμα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας, λόγω της σωματοδομής του και της άρτιας τεχνικής του κατάρτισης και την ταχύτητά του μπορεί να αναστατώσει αρκετές άμυνες. Η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός δίνει πολύ καλές προϋποθέσεις δημιουργίας στον ΠΑΟΚ και στον ποδοσφαιριστή τη δυνατότητα να συγκλίνει προς τον άξονα και να δοκιμάσει το πολύ καλό του σουτ. Επίσης τρέχει ατελείωτα χιλιόμετρα για να πρεσάρει την ανάπτυξη του αντιπάλου βάζοντας δύσκολα σε κάθε αντίπαλο αμυντικό.

ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Ο Σέρβος «Killer» του ΠΑΟΚ είναι «καυτός» και αυτό φάνηκε στο ματς με την ΑΕΚ. Στις ελάχιστες φορές που πήρε τη μπάλα στα πόδια του, είτε από αντίπαλο είτε από συμπαίκτη του την έστειλε δύο φορές στα δίχτυα. Ο Πρίγιοβιτς έχει σκοράρει μόλις μια φορά κατά του Ολυμπιακό σε ματς στην Τούμπα και σίγουρα έχει ένα έξτρα κίνητρο για την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από