Ο Άρης ήταν «φλύαρος» και αναποτελεσματικός απέναντι στον Ηρακλή, με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 στο ντέρμπι του «Βικελίδης». Έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων» στα τελευταία λεπτά και μέχρι το φινάλε.
Ο Άρης ήταν ανώτερος από τον Ηρακλή στο μεγαλύτερος μέρος του παιχνιδιού που έγινε στο «Βικελίδης», έχασε αρκετές ευκαιρίες (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο), όμως τελικά έμεινε στο 0-0, σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Έντονες αποδοκιμασίες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης από τους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων», με κύριο αποδέκτη τον Θόδωρο Καρυπίδη.
Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν μετά από 15 χρόνια σε επίπεδο πρωταθλήματος, με τους κιτρινόμαυρους να φτάνουν πλέον τους 7 βαθμούς και τους κυανόλευκους τους 6. Να σημειώσουμε πως ο Τίνο Καντεβέρε αποχώρησε κουτσαίνοντας (ένιωσε ενοχλήσεις) και υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο στο 81΄ κι ενώ ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε «σηκώσει» ήδη τον Ράφα Μιρ για να τον αντικαταστήσει.
Άρης – Ηρακλής: Πώς παρατάχθηκαν
Ο Γρηγορίου παρέταξε τον Άρη με 4-4-1-1 (εννέα νέα πρόσωπα), με τον Καντεβέρε πίσω από τον Μορόν στην επίθεση και τους Χόνγκλα-Ράσιτς στον άξονα.Από την πλευρά του ο Ματσάρι προτίμησε το 3-4-3, αλλάζοντας 2/3 της επιθετικής του γραμμής, διατηρώντας τον Νίζε και πλαισιώνοντας τον με τους Λόπεθ, Μάρκες.
Κυρίαρχος, αλλά αναποτελεσματικός ο Άρης
Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, όμως και… απόλυτα αναποτελεσματικός καθώς δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις αρκετές τελικές που δημιούργησε, 3-4 εκ των οποίων ήταν μεγάλες ευκαιρίες. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο η ομάδα του Γρηγορίου πίεσε έντονα, κλείνοντας τον Ηρακλή στα καρέ του, έχοντας διακριθέντες τους παίκτες της μεσαία γραμμής, αλλά και τον Φαντιγκά.
Ο Άρης είχε δοκάρι σε σουτ του Γιαννιώτα στο 5′, ένα ακόμη καλό σουτ του Μορόν στο 8′ που έφυγε λίγο άουτ, ενώ ακόμη είχε σουτ με τον Καντεβέρε (10′), κεφαλιά με τον Χόνγκλα (12′), σουτ με τον Ράτσιτς (15′), αλλά και τους Χόνγκλα (18′), Γκαρέ (19′), ενώ ακολούθησαν μια προβολή του Μορόν (23′) και ένα σουτ του Ράτσιτς (24′). Στη συνέχεια ο Ηρακλής έκοψε κάπως τον ρυθμό του Άρη, έχοντας κάποια σουτ του Λόπεθ στο 33′ και του Σόρια στο 37′ που δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη.
Γενικότερα ο Ηρακλής ήταν πολύ παθητικός, κοιτώντας κυρίως να μη δεχθεί γκολ, ενώ στις εξαιρέσεις ήταν ο Βούρος που ήταν από τους λίγους διακριθέντες.
Την ευκαιρία του αγώνα ο «Γηραιός»
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης δεν βρήκε τους ίδιους χώρους, καθώς ο Ηρακλής ήταν πιο «συμπαγής» με το πρώτο 15λεπτο να κυλάει να έχουν μια καλή τελική, αυτή στο ξεκίνημα με τον Φαντιγκά. Ο Γρηγορίου θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του πέρασε μέσα τους Κουαμέ, Γένσεν και Μανού Γκαρθία, όμως και πάλι επιθετικά ο Άρης παρέμενε επί της ουσίας ακίνδυνος.
Στο μεταξύ ο Ηρακλής είχε αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του μεσοεπιθετικά, έχοντας «αιχμή» τον Νιζέτ. Μάλιστα στο 74′ οι κυανόλευκοι έχασαν τη μεγαλύτερη ως τότε στιγμή του ματς, όταν ο Βέλγος έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Μάρκες από το απέναντι δοκάρι έκανε… τσαφ, αντί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή!
Στο 81′ ο Καντεβέρε αποχώρησε με τραυματισμό, δίνοντας τη θέση του στον Μιρ, ενώ από την πλευρά του ο Ματσάρι ήταν πιο «σφιχτός» στις αλλαγές, κάνοντας μόλις, δύο, αυτές των Κράιντς στο 73′ και Μεερ στο 89′.
Στα τελευταία λεπτά άρχισαν οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο των γηπεδούχων προς την ομάδα τους, αλλά και τον Θόδωρο Καρυπίδη που ήταν στο γήπεδο, με τους κιτρινόμαυρους πάντως να ζητάνε πέναλτι σε χέρι του Μέερ που έγινε στην περιοχή, αλλά τον διαιτητής Βεργέτη να δίνει επιθετικό φάουλ του Μιρ και το VAR να μην παρεμβαίνει.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η αναποτελεσματικότητα του Άρη στις αρκετές ευκαιρίες που είχε αποτέλεσε το «κλειδί» ώστε να μην έχουμε γκολ απόψε. Όπως και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ηρακλή στο 74′
O MVP: «Καθαρός» MVP δεν υπήρξε όμως ο Σόρια έχει κάνει καλό ματς για τον Ηρακλή -τηρουμένων των αναλογιών- όντας δραστήριος, ιδιαίτερα στο β΄μέρος που οι φιλοξενούμενοι ταλαιπώρησαν αρκετά τους γηπεδούχους με τα ανεβάσματά τους.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Άρης φώναξε για μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Μέερ στις καθυστερήσεις, όμως ο Βεργέτης καταλόγισε επιθετικό φάουλ του Μιρ, με τον Κουμπαράκη από το VAR να συμφωνεί μαζί του.
ΣΚΟΡΕΡ:
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Άρης (Μιχάλης Γρηγορίου): Βέλιο, Φαντιγκά, Φαμπιάνο, Σούταλο, Ρίτσαρντς, Χόνγκλα (65′ Γένσεν), Ράτσιτς, Γκαρέ (65′ Μανού Γκαρθία), Γιαννιώτας (75′ Αλφαρέλα), Καντεβέρε (81′ Ράφα Μιρ), Μορόν (65′ Κουαμέ).
Ηρακλής (Βάλτερ Ματσάρι): Αθανασιάδης, Βούρος, Πίνα, Ρος, Σόρια, Νανού, Σουρλής (73′ Κράιντς), Ραντόγια, Ίβι Λόπεθ (89′ Μέερ), Νιζέτ, Μάρκες.